Hart voor Ondernemen: goed voorbereid de grens over

Gepubliceerd op:
30 maart 2021
Laatst gecontroleerd op:
2 juni 2022

Ondernemer ben je in hart en nieren. Of je nu jong of oud bent, jouw eerste internationale stappen zet, óf juist wilt uitbreiden naar nieuwe markten. Een goede voorbereiding is belangrijk om snel en voor lange tijd succesvol te zijn in zo'n nieuwe markt. In deze editie vertellen InnoFaith en Objectiv hoe belangrijk goed voorwerk is en hoe het hen hielp hun doelen te halen. Zo volgde InnoFaith een landspecifieke e-learning, die RVO gratis aanbiedt via de International Business Academy.

InnoFaith: besteed één uur van je tijd aan een e-learning

InnoFaith ontwikkelt huidanalyse-apparatuur. Het product visualiseert huidproblemen en de uiterlijke verschijning van mensen, en legt deze vast. Het bedrijf staat op het punt een nieuwe markt te betreden: de Verenigde Staten.

Om snel én voor lange tijd succes te boeken bij hun marktintroductie, volgde Monique Brilleslijper de gratis e-learning '10 meestgestelde vragen over zakendoen in de VS'. RVO biedt deze cursus aan op het online cursusplatform van de International Business Academy. Het bedrijf trapte in het verleden regelmatig in valkuilen bij het betreden van nieuwe markten. Lees meer over deze valkuilen en hoe het bedrijf die nu voorkomt.

Objectiv: zorg voor focus en doe één ding goed

Softwarebedrijf Objectiv is gespecialiseerd in augmented analytics. Met hun zelfontwikkelde softwareprogramma helpt Objectiv bedrijven om hun data duidelijk te maken.

Directeur Vincent Hoogsteder legt uit wat de belangrijkste lessen zijn bij het betreden van een nieuwe buitenlandse markt. Richt je op één land, zorg voor een goede werkcultuur en een goede teambuilding. Ook nu we alleen online kunnen netwerken. Bekijk hieronder de vlog.

Sneller succesvol met de International Business Academy

InnoFaith gebruikte bij de voorbereiding op hun marktintroductie één van de 6 e-learnings die RVO ontwikkelde voor de International Business Academy. Op dit nieuwe online cursusplatform verzamelen startende en ervaren ondernemers nieuwe kennis en vaardigheden. Dit doen zij door landspecifieke trainingen te volgen. Private en publieke organisaties zoals RVO, bieden dit aan.

RVO ontwikkelde voor dit cursusplatform landspecifieke e-learnings voor zakendoen. Voor België, China, Duitsland, Frankrijk en de VS. Deze cursussen zijn gratis. Het volgen ervan kost maar een uur van je tijd. Hiermee bereid je jouw marktintroductie zo goed mogelijk voor. Waardoor je sneller én langer succesvol kunt zijn in het buitenland!

Hart voor ondernemen

Nieuwsgierig hoe andere ondernemers te werk gingen in hun zoektocht naar internationaal succes? En naar de rol van RVO in dit proces? Lees dan hun verhalen.

Lees meer over de International Business Academy

Bekijk de gratis landspecifieke cursussen

Bent u tevreden over deze pagina?