Samenvatting OEEC2021

Gepubliceerd op:
28 november 2022
Laatst gecontroleerd op:
5 oktober 2023

De evenementen onder het EET-programma verrijken uw kennis én uw netwerk. In oktober 2021 nam het EET-programma deel aan de jaarlijkse Energy Exhibition & Conference (OEEC). Lees hieronder het verslag.

Ook was er een centraal gelegen Nederlands paviljoen.

Onderdelen

Het kennis- en netwerkprogramma bestond uit:

  • bedrijfsbezoeken;
  • matchmaking met het Nederlandse bedrijfsleven; en
  • informele netwerkmomenten en avondprogramma’s.

Daarnaast werden 2 masterclasses (deels online) georganiseerd: een waterstof- en offshore wind-masterclass.

Uitreiking 1e exemplaar Wind op Zee Business Gids.

Uitreiking Wind op Zee Business Gids

Tijdens het CEO netwerkdiner in Amsterdam overhandigde mevrouw Wampie Libon van het ministerie van Buitenlandse Zaken het 1e exemplaar van de Wind op Zee Business Gids aan Franse vertegenwoordigers uit de wind op zeesector.

Masterclass Wind op Zee tijdens OEEC2021 (Amsterdam, 26-28 oktober 2021).

Deelnemers

Het kennis- en netwerkprogramma werd bijgewoond door 24 senior leidinggevenden van internationale havenbedrijven en 14 senior business managers binnen de Franse floating wind-sector. Ook de belangstelling voor de 2 masterclasses was groot: in totaal namen 80 deelnemers uit 23 landen fysiek deel in Amsterdam. Online namen 127 gasten deel aan de masterclasses.

Samenwerkingsovereenkomst in de groene waterstofsector tussen IJsland en de Haven van Rotterdam afgesloten tijdens het RVO/EET programma (24-29 oktober 2021).

Waardering

Zowel vanuit de deelnemers van de masterclass als de buitenlandse leidinggevenden en managers volgden positieve reacties op het EET-programma. Vooral de inhoudelijke samenstelling van het programma en de uitvoering van het programma werden hoog gewaardeerd.

Naast deze waardering droeg de kennis- en netwerkweek onder andere bij aan het sluiten van samenwerkingsovereenkomsten tussen de Port of Rotterdam en de havens van Namport (Namibië) en Fjardabyggd (IJsland).

Vragen?

Heeft u vragen over dit evenement? Stuur dan bericht naar icep-offshorewind@rvo.nl

    In opdracht van:
    • Ministerie van Buitenlandse Zaken
    Bent u tevreden over deze pagina?