IMVO-steunpunt voor bedrijven

Gepubliceerd op:
3 oktober 2023
Laatst gecontroleerd op:
17 mei 2024

Bent u een in Nederland gevestigde ondernemer? En doet u zaken in het buitenland, of is uw waardeketen internationaal? Het IMVO-steunpunt helpt u op weg met internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en due diligence (gepaste zorgvuldigheid). Onze adviseurs geven u praktische informatie, gratis advies, of verwijzen u door.

Internationaal MVO betekent dat uw bedrijf rekening houdt met de gevolgen van de activiteiten op mens en milieu. De focus ligt op het voorkomen, verminderen of herstellen van de negatieve gevolgen van uw bedrijfsactiviteiten. En hierover verslag uit te brengen (rapporteren).

Wat betekent internationaal MVO voor uw bedrijf?

Internationaal MVO wordt minder vrijblijvend door te verwachten nieuwe wetten en regels. Dit brengt mogelijk ook veranderingen voor úw bedrijf. Zorg dat u uw bedrijf alvast voorbereidt. Dat doet u door internationaal MVO en due diligence (gepaste zorgvuldigheid) toe te passen in uw bedrijfsprocessen.

Internationaal MVO due diligence is een doorlopend proces dat uw onderneming helpt bij het herkennen van risico's op het gebied van mensenrechten, arbeidsrechten en het milieu. Het doel is deze risico's te stoppen, voorkomen of verminderen. Zowel in uw eigen vestiging(en) als in de hele toeleveringsketen.

Meer weten?

Webinar 23 mei 2024

Wilt u meer weten over het uitvoeren van een risicoanalyse in uw keten? Tijdens het webinar krijgt u antwoord op vragen zoals: "Hoe doe ik een risicoanalyse?" en "Hoe prioriteer ik de risico's waar ik me vanuit mijn onderneming op moet richten?"  

Lees meer en meld u aan

Het IMVO-steunpunt, uw startpunt

Onze adviseurs geven u advies of verwijzen u door naar de juiste organisatie. Ze helpen uw bedrijf bijvoorbeeld op weg met het:

  • meedenken over het duediligenceproces voor uw organisatie;
  • herkennen van de internationale MVO-risico's bij uw bedrijfsactiviteiten;
  • doorverwijzen naar mogelijkheden voor financiering;
  • communiceren over maatregelen die uw bedrijf heeft genomen.

Welk soort advies zoekt u?

"Je hoeft niet meteen alles op orde te hebben. Ga in gesprek met jouw ketenpartners, en zet doorlopend stappen om te verbeteren." 

Lees het blog

Eva Smulders
Expert mensenrechten en bedrijven, en coördinator IMVO-steunpunt
Eva Smulders in RVO-gebouw

Meer weten over internationaal MVO?

Wilt u advies over internationaal MVO en due diligence? Onze adviseurs denken graag met u mee.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?