Interventieregelingen opslag

Gepubliceerd op:
21 mei 2021

De marktprijs hangt bijvoorbeeld af van vraag en aanbod op de Europese markt. Als de markt is verstoord, halen wij producten tijdelijk uit de markt door deze op te slaan. Als marktdeelnemer kunt u een vergoeding krijgen voor de opslag of producten aan ons verkopen.

Door producten op te slaan verlagen we het aanbod en ondersteunen daarmee de marktprijs. Is de prijs verbeterd? Dan brengen wij de producten weer op de markt. Bij een openbare opslag kunt u deze dan van ons kopen. Deze regelingen gaan open bij een marktverstoring. Bijvoorbeeld door het coronavirus.

Kijk of u in aanmerking komt voor één van deze regelingen

Bij een particuliere opslag kunt u een vergoeding krijgen om producten op te slaan. U maakt afspraken ons over hoe lang u dit doet. We kijken hiervoor naar de wetten en regels die nu bekend zijn. Hiervoor sluit u een contract met ons af. De producten blijven van u.

Bij een openbare opslag kunt u producten aan ons verkopen. Dit doen we als de prijs van de producten onder een bepaald niveau daalt. Dit gebeurt bij een marktverstoring.

Voor de openbare opslag huren we zelf de opslagpanden. Heeft u zo’n pand? U kunt dit melden met een openbare inschrijving (een aanbesteding) en hier een vergoeding voor krijgen.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?