Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Interventieregelingen particuliere opslag

Laatst gecontroleerd op:
24 maart 2022
Gepubliceerd op:
23 april 2020

Voor Interventieregelingen particuliere opslag kunt u als eigenaar producten zoals varkensvlees of zuivel opslaan in een opslagpand. Hiermee helpt u het aanbod te verlagen en daarmee de marktprijs te verhogen. Voor de opslag van uw producten sluit u een contract met ons af. De producten blijven van u. U kunt hiervoor een vergoeding krijgen.

Deze regeling is tijdelijk gesloten. U kunt nu niet aanvragen.  Een contract voor de opslag van varkensvlees aanvragen was mogelijk van 25 maart tot 30 april 2022.

Voorwaarden

Er zijn voorwaarden voor de opslag van uw producten. Hieraan moet u zich houden als u een vergoeding wilt krijgen.

Voorwaarden zuivel

Meer informatie over de voorwaarden voor de opslag van zuivel vindt u op Voorwaarden particuliere opslag zuivel.

Voorwaarden varkensvlees

De voorwaarden voor de inslag, opslag en uitslag van varkensvlees leest u in de brochure Particuliere opslag Varkensvlees 2022. Ook vindt u hierin informatie over de steunbetaling en controles. 

Aanvragen

Gaan de regelingen voor de particuliere opslag open? U leest dan hier welke producten u kunt opslaan.

Na uw aanvraag

Heeft u een opslagcontract aangevraagd voor de particuliere opslag van varkensvlees? Nadat wij uw aanvraag hebben aanvaard slaat u het vlees in. U meldt een inslag aan op mijn.rvo.nl. Na de laatste inslag van het contract geeft u aan ons een overzicht van de ingeslagen partijen vlees. Dit doet u met een opgave van de inslag. Tot slot vraagt u binnen 3 maanden na de opslagperiode steun aan. Het opslagcontract en de formulieren voor de aanmelding van inslag, de inslagopgave en de steunaanvraag staan op mijn.rvo.nl. 

Wetten en regels

De Europese commissie maakt de specifieke voorwaarden van deze regelingen in een aparte openstellingsverordening bekend. De algemene voorwaarden van de particuliere opslag komen uit Europese en nationale wetten en regels. Deze staan in een aantal verordeningen, namelijk:

Vragen over de particuliere opslag?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?