Reageren op voorgenomen besluit

Laatst gecontroleerd op:
31 juli 2020
Gepubliceerd op:
4 juni 2020

We nemen meestal niet direct een definitief besluit. Er komt dan eerst een voorgenomen besluit. U kunt op een voorgenomen besluit reageren met een zienswijze. Zo laat u weten waarom u het er niet mee eens bent. Uw zienswijze gebruiken we om het definitieve besluit te nemen.

Wanneer een voorgenomen besluit

Een voorgenomen besluit gaat meestal over een boete. Of over het voornemen voor het verbeuren van een Last onder Dwangsom. U krijgt een voorgenomen besluit in een brief.

U bent het er niet mee eens

Bent u het niet eens met een voorgenomen besluit? Dan kunt u hierop reageren met uw zienswijze. U kunt uw zienswijze opsturen met een digitaal formulier. Of u stuurt een brief naar ons. Hoe u dit doet leest u op Zienswijze doorgeven.

Definitief besluit

Na het voorgenomen besluit nemen wij een definitief besluit. Wij nemen uw zienswijze mee om een definitieve beslissing te nemen. U krijgt dan een brief met het definitieve besluit. Deze brief krijgt u ook als u geen zienswijze opstuurt.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met het definitieve besluit? Dan kunt u in bezwaar gaan. In de brief staat precies tot wanneer u kunt reageren. Meer informatie leest u op Bezwaar maken.

Bent u tevreden over deze pagina?