Life sciences & health (LSH): ontdek uw internationale kansen

Gepubliceerd op:
19 december 2022

Bent u actief in life sciences & health (LSH)? En wilt u uitbreiden naar een nieuwe buitenlandse markt? Op deze pagina vindt u kansrijke landen, marktrapporten, evenementen en een inspirerend succesverhaal. Ook kunt u contact opnemen voor vragen of gratis advies.

Nederland heeft de wereld veel te bieden als Europa’s 'Connected Life Sciences and Health'-metropool. Uw LSH-producten en -diensten kunnen de komende jaren wereldwijd economische en maatschappelijke waarde toevoegen. Door uw krachten te bundelen met andere organisaties en overheden kunt u helpen de gezondheidszorg duurzaam te verbeteren. 

Welke landen bieden kansen in de LSH-sector?

Verschillende landen bieden kansen in de sector life sciences & health. Verken op onze site per land de zakelijke kansen in LSH. Op Health-Holland.nl vindt u ook Engelstalige informatie per land over de LSH-sector. Hieronder lichten we 3 belangrijke landen voor u uit. Denk naast Duitsland, India en de Verenigde Staten (VS) ook vooral aan kansen in de ASEAN-landen IndonesiëMaleisiëSingapore en Thailand.

Duitsland biedt kansen in de:

 • chemisch-farmaceutische industrie; 
 • e-health, zoals het elektronisch medisch dossier, IT-beveiliging en het gebruik van mobiele apparaten.

 

De officiële vlag voor het land India

India biedt kansen in de digitale gezondheidszorg, denk aan:

 • data-infrastructuur;
 • e-health-toepassingen;
 • datagestuurde oplossingen.

De VS biedt kansen in internationale samenwerkingen op het gebied van:

 • klinisch onderzoek;
 • gezond ouder worden;
 • e-health;
 • medische apparatuur;
 • technologie.

Wilt u weten welk land het beste past bij uw internationale plannen?

Vraag onze gratis landenvergelijking aan. Een RVO-adviseur legt dan verschillende landen voor u naast elkaar.

MRI Scan apparaat

Rapporten over kansen in LSH

Marktrapport Peru

Het rapport 'Opportunities for the Dutch Life Sciences & Health sector in Peru' biedt informatie over de ontwikkelingen in de Peruaanse zorgsector. Daarnaast vertelt het waar de zakelijke kansen liggen. Er is bijvoorbeeld vraag naar chirurgische instrumenten,  elektrogeneeskunde en orthopedie. 

Vraag het rapport aan

Marktrapport Canada

Het rapport 'Market Study Canada: Collaboration Opportunities for the Dutch Life Sciences & Health Sector' geeft een overzicht van de huidige Canadese gezondheidssector en de kansen die er liggen. Denk aan e-health en het bieden van zorg op afstand, ouderenzorg en psychische zorg. 

Vraag het rapport aan

Uit de praktijk: begin vroeg met het internationale avontuur

"Bij Momo Medical wisten we al vanaf de 1e dag dat we een internationale speler wilden worden. Daar hielden we vooral in praktische zin rekening mee: Wat voor mensen neem je aan? Stel je je documenten op in het Engels? Ook de professionele begeleiding van het Oranje Handelsmissie Fonds (OHMF) bood ons grote voordelen. Ambassades en consulaten in Canada en de VS hielpen met introducties, netwerkevenementen en praktische zaken."

Menno Gravemaker
directeur van e-health start-up Momo Medical

Evenementen in life sciences & health

Uitgelicht: ga mee op missie naar Indonesië

Bent u actief in innovaties in de gezondheidszorg? En wilt u de ontwikkelingen in deze sector in Indonesië met eigen ogen zien? Ga dan van 13 tot en met 16 mei 2024 mee met deze missie naar Indonesië. Meld u voor 27 maart aan.

Bekijk de missie

NL Health~Holland Paviljoen op MEDICA 2024 (11-14 november)

De MEDICA in Düsseldorf is het belangrijkste platform voor leveranciers van medische technologie. In het NL Health~Holland Paviljoen kunnen bedrijven hun innovaties tonen. Nederlandse mkb'ers kunnen er hun netwerk uitbreiden en potentiële klanten ontmoeten uit meer dan 170 landen.

Lees meer en meld u aan

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?