Diensten en producten in natura

Gepubliceerd op:
27 februari 2024

De gemeente of het waterschap draagt in natura bij aan de aanleg van klimaatadaptieve maatregelen op privaat terrein in de vorm van producten en/of diensten. Zo worden inwoners en ondernemers met gesloten beurzen ontzorgd.

Werking

Op kosten van de gemeente of het waterschap worden maatregelen op privaat terrein aangeboden. Soms gaat dit om de volledige aanleg van klimaatadaptieve maatregelen na aanvraag door een inwoner of ondernemer (bv. aanleg van geveltuintjes, afkoppelen van regenwater, planten van bomen). In andere gevallen levert de gemeente of het waterschap producten of diensten die de aanleg van klimaatadaptieve maatregelen vergemakkelijken (bv. tegelophaaldienst, afvoer van grond, plantgoed aanbieden). Ook het aanbieden van kennis en ondersteuning via tuincoaches en regenwaterambassadeurs behoort tot de ‘in natura’ diensten.

Voorbeelden

Meer informatie?

Ruim 160 gemeenten, 6 provincies, en 5 waterschappen werken samen met Stichting Steenbreek om samen met inwoners en bedrijven de leefomgeving te vergroenen. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van het aanbieden van diensten en producten in natura.

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Bent u tevreden over deze pagina?