Do's-and-don'ts in Algerije

Gepubliceerd op:
6 november 2019

Bij het zakendoen in Algerije moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-don'ts, tips en tricks. De ambassade in Algiers draagt bij aan deze pagina.

Zakelijke omgangsvormen in Algerije

Bouw een band op

Persoonlijke relaties tellen zwaar in Algerije. Onderhoud daarom een goede persoonlijke relatie met uw Algerijnse zakenpartner.

Spreek Frans

De spreektaal tijdens vergaderingen is meestal Frans of Arabisch, soms Engels. Algerijnen stellen het op prijs als visitekaartjes zijn vertaald in het Frans of Arabisch.

Plan op tijd

Spreek altijd ruim van tevoren een datum en tijdstip af voor een vergadering. Bevestig ze opnieuw een dag of 2 voor de vergadering. Plan geen vergaderingen tijdens de Ramadan of op de vrije vrijdagen.

Verwacht geen standaard vergaderingen

Schrik niet als iemand zomaar een vergadering binnenvalt en een discussie start. Wacht rustig af tot deze persoon de ruimte weer verlaat en hervat dan pas het oorspronkelijke onderwerp.

Wees niet ongeduldig

Houd er rekening mee dat vergaderingen wat later kunnen beginnen. Algerijnse zakenmensen maken veel tijd vrij voor relatiebeheer. Daardoor kunnen vergaderingen uitlopen.

Breng zakenpartners niet in verlegenheid

Eer en reputatie zijn belangrijk in Algerije. Algerijnen zijn bovendien gehecht aan hun goede reputatie. Soms stellen ze de zaken wat mooier voor dan ze zijn. Houd hier rekening mee.

Vragen over ondernemen in Algerije

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?