Cultuurverschillen bij internationaal ondernemen

Iedere ondernemer die zakendoet over de grens krijgt ermee te maken. RVO helpt u om te gaan met cultuurverschillen bij internationaal zakendoen. Een goede voorbereiding kan doorslaggevend zijn voor uw succes: bekijk de praktische tips van onze adviseurs, het ambassadenetwerk en cultuurexperts waar wij mee samenwerken.

Veelbekeken pagina's over zakencultuur

Zwitserland
De officiële vlag voor het land België
België

Omgaan met culturele aspecten

Man en vrouw schudden elkaar de hand

Bent u een vrouwelijke ondernemer en hebt u twijfels of zorgen over de cultuurverschillen in andere landen? Lees onze tips.

 

Hand schudden

In veel andere culturen zijn status en hiërarchie belangrijker dan in Nederland. Hoe kunt u zich voorbereiden op dit culturele aspect, als u internationaal zakendoet?

Cultuurverschillen

In veel landen steekt men bij het zakendoen veel meer tijd en aandacht in een persoonlijke vertrouwensband dan in Nederland. Hoe kunt u omgaan met dit cultuurverschil?

Houd u rekening met culturele aspecten als u zakenpartners ontmoet? Het is belangrijk om openminded te blijven, om samen verder te kunnen.

Tips voor landen en gebieden

Doet u zaken in landen waar men aan de jaarlijkse vastenperiode voor moslims meedoet? Wij geven u tips voor zakendoen tijdens de ramadan.

Zakendoen in New York

Ze worden vaak onderschat, maar er zijn wel degelijk culturele verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten. Hoe kunt u daar slim op inspelen, om succes te boeken in de VS?

Om succes te hebben in Afrika, moet u als ondernemer ook rekening houden met taal- en cultuurverschillen bij het zakendoen.

Een belangrijk verschil tussen Nederland en China is het opbouwen van zakelijke vertrouwensrelaties. Hoe wint u het vertrouwen van uw Chinese partners? 

Advies nodig over cultuurverschillen?

Heeft u vragen over het omgaan met culturele verschillen in bepaalde landen en gebieden?
Neem dan contact op met onze landenadviseurs. Zij kunnen u zo nodig in contact brengen met het Nederlandse ambassadenetwerk ter plaatse en met cultuurexperts.

Neem contact op

Bent u tevreden over deze pagina?