Zakendoen in Afrika

Gepubliceerd op:
31 oktober 2022
Laatst gecontroleerd op:
23 augustus 2023

Afrika is een boeiend continent vol opkomende markten. Zakendoen in deze landen betekent uitdagingen aangaan, maar ook rijke ervaringen opdoen. Welke kansen zijn er voor Nederlandse ondernemers? RVO helpt u graag met uw internationale ambities. Op deze pagina vindt u al onze informatie over Afrika op één plek.

Verdiep uw kennis over Afrika

Heeft u een MKB-onderneming en denkt u aan zakendoen in Afrika? Lees dan eerst om een idee te krijgen de 2 interviews met RVO-specialisten over zakendoen in Afrika: Alwin Quispel, Renate Douwes en Francine Punt.

In het interview 'Zakendoen in Afrika: Hoe doe je dat?' vertellen ze over welke kansen er liggen en hoe RVO u daarbij kan ondersteunen.

Daarnaast leggen ze uit hoe de cultuur van het zakendoen verschilt in Afrika ten opzichte van zakendoen in Nederland. Dat helpt u in de omgang met uw zakenpartners.

Wilt u zakendoen in Afrika combineren met het stimuleren van duurzame groei in ontwikkelingslanden of opkomende markten? Bekijk dan wat ontwikkelingssamenwerking u te bieden heeft.

Kijk bijvoorbeeld in de Subsidiewijzer welke regelingen openstaan om u te helpen bij zakendoen in Afrika. Denk bijvoorbeeld aan regelingen als:

  • Develop2Build
  • Energising Development (EnDev)
  • DHI Subsidieregeling
  • Ontwikkelingsrelevante infrastructuurprojecten (DRIVE)

Leer over de zakelijke kansen in Afrika via onze landeninformatie. Bekijk bijvoorbeeld onze informatie over:

Plannen om zaken te gaan doen in Noord-Afrika? Deze 2 artikelen helpen u met de voorbereiding.

In onderstaand artikel vertellen Renate Douwes, Mansour Abader (RVO) en Louis Martens (ambassade in Cairo) waar u rekening mee moet houden als u er gaat zakendoen.

U vindt er ook een link naar een artikel waarbij ondernemers Joost Wouters (Seaweed) en Ré Doorn (Eurosafetygroup, het bedrijf achter Rainmaker) vertellen over hun ervaringen in deze regio.

Koffieverwerking in Kenia

Plannen om zaken te gaan doen in Oost-Afrika? Lees dan eerst de tips van experts en ondernemers.

In onderstaand artikel geven Alwin Quispel, Francine Punt (RVO) en Geoffrey Korir (ambassade van Kenia) tips voor het ondernemen in deze regio.

U vindt daar ook een link naar een artikel waarbij ondernemers Herco Hekking (Ante BV) en Sten van der Ham (Ebee) vertellen over hun ervaringen in deze regio.

Nederland wil de relatie met het Afrikaanse continent verder versterken. Hoe? Dat staat in de Afrikastrategie 2023-2032.

In een artikel op de website van Rijksoverheid.nl vertellen 3 Nederlandse ambassadeurs in Afrika over bijzondere partnerschappen en grote kansen.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?