Zakendoen in Afrika

Gepubliceerd op:
31 oktober 2022
Laatst gecontroleerd op:
14 maart 2023

Afrika is een boeiend continent vol opkomende markten. Zakendoen in deze landen betekent uitdagingen aangaan, maar ook rijke ervaringen opdoen. Welke kansen zijn er voor Nederlandse ondernemers? RVO helpt u graag met uw internationale ambities. Op deze pagina vindt u al onze informatie over Afrika op één plek.

Verdiep uw kennis over Afrika

Bekijk tips voor zakendoen in Afrika

Heeft u een MKB-onderneming en denkt u aan zakendoen in Afrika? Lees dan eerst om een idee te krijgen de 2 interviews met RVO-specialisten over zakendoen in Afrika: Alwin Quispel, Renate Douwes en Francine Punt.

In het interview 'Zakendoen in Afrika: Hoe doe je dat?' vertellen ze over welke kansen er liggen en hoe RVO u daarbij kan ondersteunen.

In het interview 'Zakendoen in Afrika: 7 Tips over Zakencultuur' leggen ze uit hoe de cultuur van het zakendoen verschilt in Afrika ten opzichte van zakendoen in Nederland. Dat helpt u in de omgang met uw zakenpartners.

Wilt u zakendoen in Afrika combineren met het stimuleren van duurzame groei in ontwikkelingslanden of opkomende markten? Bekijk dan wat ontwikkelingssamenwerking u te bieden heeft.

Kijk bijvoorbeeld in de Subsidiewijzer welke regelingen openstaan om u te helpen bij zakendoen in Afrika. Denk bijvoorbeeld aan regelingen als:

  • Develop2Build
  • Energising Development (EnDev)
  • DHI Subsidieregeling
  • Ontwikkelingsrelevante infrastructuurprojecten (DRIVE)

Leer over de zakelijke kansen in Afrika via onze landeninformatie. Bekijk bijvoorbeeld onze informatie over:

Bekijk tips over zakendoen in Noord-Afrika

Plannen om zaken te gaan doen in Noord-Afrika? Lees dan de 2 artikelen die u helpen met voorbereiden op zakendoen in Noord-Afrika.

In onderstaand artikel vertellen Renate Douwes, Mansour Abader (RVO) en Louis Martens (ambassade in Cairo) over welke kansen er liggen en waar u rekening mee moet houden als u er gaat zakendoen.

In onderstaand artikel vertellen ondernemers Joost Wouters van The Seaweed Company en Ré Doorn van Eurosafetygroup-Rainmaker over hun ervaringen in deze regio.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?