Overzicht Combitracks: Ondernemen met impact in opkomende markten

Gepubliceerd op:
4 december 2023
Laatst gecontroleerd op:
25 april 2024

Overheid, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties – in Nederland én in 14 partnerlanden – slaan de handen ineen. Ze gaan met elkaar (zakelijke) kansen verzilveren. En samen oplossingen bieden voor lokale uitdagingen in vergroening en digitalisering. Hieronder vindt u de 'combitracks' waar nu al meer informatie over is.

Bent u ondernemer in bedekte tuinbouw, zaden, na-oogstverwerking, na-oogstopslag of duurzame energieoplossingen? Uw expertise kan u kansen opleveren in de ontwikkeling van de duurzame tuinbouw in Bangladesh. Tegelijkertijd kunt u de lokale bevolking helpen door mee te doen met deze combitrack.

De Egyptische landbouw heeft te maken met problemen als waterschaarste en een verzilte bodem. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers in de tuinbouw-, zaad- en watersector. Ontdek de kansen van combitrack Klimaat- en waterslimme landbouw in Egypte.

In de combitrack Horti Ghana helpt Nederland mee om de Ghanese tuinbouwsector professioneler te maken. Het doel is om de sector te versterken met ondernemende en technisch onderlegde boeren, die meer toegang hebben tot investeringen. Dat zal ook zakelijke kansen opleveren voor Nederlandse ondernemers. 

De cacaosector is heel belangrijk voor Ghana. Vooral in de modernisering van de cacaoverwerking liggen er kansen in Ghana. Nederlandse kennis kan daarbij een rol spelen. Ontdek de kansen van de cacao-combitrack en wat u in Ghana kunt betekenen.

Doet u al zaken in Ivoorkust of bent u actief in de verwerking van cacaobonen en bijproducten? Misschien bent u al in een ander land actief in de cacaosector en wilt u uw onderneming uitbreiden? Ontdek de kansen van combitrack Orange Cocoa Pro, en wat u in Ivoorkust kunt betekenen.

Nederland speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van duurzame tuinbouw in Ivoorkust. Wilt u als ondernemer ook uitbreiden naar Ivoorkust of investeren in de opschaling van landbouwactiviteiten? Dan bent u van betekenis voor de toekomst van lokale jongeren en vrouwen.

De combitrack Solar Nigeria biedt grote zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers in de zonne-energiesector. In deze combitrack werken ondernemers, financiers en overheden samen aan schone én winstgevende energie in Nigeria. Ontdek welke kansen er voor u liggen in deze combitrack.

De combitrack HortiCôte Senegal biedt grote kansen in Senegal. Doet u al zaken in Senegal of de agrosector in West-Afrika? Of bent u een innovatief bedrijf en wilt u uw eerste exportstappen maken? In beide gevallen loont het om te ontdekken welke kansen zakendoen in de Niayes-regio u kan opleveren. U steunt zo ook de lokale bevolking in Senegal. 

Aquacultuur is een belangrijke sector in de Vietnamese Mekongdelta. Er liggen wel diverse uitdagingen. Deze combitrack biedt kansen om de aquacultuursector in de Mekongdelta duurzaam te ontwikkelen. Doet u al zaken in Vietnam, of bent u een innovatief bedrijf en denkt u uw eerste exportstappen te maken? Ontdek wat u in Vietnam kunt betekenen.

De combitrack groene waterstof in Zuid-Afrika en Namibië biedt veel kansen voor ondernemers. Zuid-Afrika en Namibië hebben de ambitie om zich te ontwikkelen tot grote spelers in deze sector wereldwijd, met hulp van Nederlandse kennis. 

In Grootvlei in Zuid-Afrika staat een verouderde kolencentrale, die nu nog in bedrijf is. Het idee van de combitrack 'Toekomstgerichte Tuinbouw in Grootvlei' is om de kolencentrale te veranderen in een hub voor klimaatslimme tuinbouw. Dat biedt nieuwe arbeidskansen voor de lokale bewoners én herstel van het lokale landschap.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?