Marktrapport Argentinië: Start-ups

Gepubliceerd op:
4 oktober 2021
Laatst gecontroleerd op:
16 juni 2022

Hoe ziet de markt voor start-ups in Argentinië eruit, en welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven? Op deze pagina vindt u een samenvatting van de marktstudie 'Start-ups in Argentina'. Vraag het volledige rapport aan via het formulier op deze pagina.

Rapport 'Start-ups in Argentina'

In het derde kwartaal van 2021 hebben de ambassade in Buenos Aires en NBSO Córdoba onderzoek gedaan naar de grootte en de potentie van de start-upsector in Argentinië en de raakvlakken met Nederland. Dit rapport geeft u een overzicht van de huidige start-upmarkt in Argentinië. Hoe ziet de start-upsector in Argentinië eruit? En welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven en het start-up- en scale-up-ecosysteem?

De Argentijnse markt voor start-ups

De start-upsector in Latijns-Amerika is enorm gegroeid in het laatste decennium. Argentinië speelt hierin een belangrijke rol met innovatieve start-ups die internationaal succes hebben geboekt. De succesvolste innovatieve start-ups in Argentinië vertrekken naar het buitenland voor verdere financiering en groei in internationale markten. Nederland is voor Argentijnse start-ups nog onbekend als bestemming, terwijl Nederland een aantrekkelijk klimaat biedt om verder te groeien. Daarnaast kunnen Argentijnse start-ups de Nederlandse kenniseconomie en innovatiekracht stimuleren.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in Argentinië

Argentijnse start-ups met internationale groeipotentie zijn interessante kandidaten om vanuit Nederland internationaal verder te groeien. Ze kunnen het innovatievermogen van de Nederlandse economie verbeteren in de sectoren waar Nederland zich mee wil profileren. Voorbeelden van zulke sectoren zijn life sciences & health, fintech, biotech en foodtech.

3 tips voor de Argentijnse start-up-sector

1. Leer de Argentijnse cultuur goed kennen

Om de markt succesvol te betreden, is kennis nodig van de unieke cultuur en de bedrijfsprocessen in Argentinië. Goede banden onderhouden met relevante spelers is een belangrijke succesfactor.

2. Neem deel aan evenementen

U kunt aandacht van Argentijnse start-ups trekken door deel te nemen aan nationale en internationale evenementen. Dit kan een goede springplank zijn naar deze dynamische sector.

3. Neem contact op met de ambassade

De Nederlandse Ambassade in Buenos Aires en de NBSO Córdoba hebben een uitgebreid netwerk in de start-upwereld in Argentinië. Wilt u meer weten over deze sector of wilt u in contact komen met lokale bedrijven of organisaties? Neemt u dan contact met ons op.

Vraag direct gratis het marktrapport aan

Lees het volledige marktrapport voor informatie over concrete kansen in de start-upsector in Argentinië, en hoe u de markt kunt benaderen. Vul het formulier in en ontvang het rapport direct gratis in uw mailbox. 

 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

Advies over zakendoen in Argentinië

Wilt u zakendoen in Argentinië? Verdiep u goed in de markt: waar moet u op letten bij export en hoe vindt u een zakenpartner? Heeft u nog vragen? Onze adviseurs en het Nederlandse ambassadenetwerk in Argentinië helpen u verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?