Ons netwerk in ASEAN

Gepubliceerd op:
18 december 2017
Laatst gecontroleerd op:
31 januari 2022

De juiste contacten kunnen u in het buitenland helpen met het realiseren van uw internationale ambities. Wij beschikken over een uitgebreid internationaal netwerk waarmee wij u graag in contact brengen.

De regio-adviseurs van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpen u bij het realiseren van uw zakelijke ambities in de ASEAN-landen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Onze adviseurs werken bij het opstellen van hun advies samen met het diplomatieke netwerk van Nederland in de ASEAN-landen. Hieronder vindt u een overzicht van onze belangrijkste partners.

Nederlandse diplomatieke netwerk in ASEAN

De Nederlandse overheid heeft een uitgebreid netwerk van ambassades, consulaten en kantoren in het buitenland. Deze collega's zijn ter plekke aanwezig, kennen de lokale spelers, netwerken en markt, en weten om te gaan met taal- en cultuurbarrières. RVO schakelt met hen om u van de meest actuele en relevante informatie te voorzien.

Het diplomatieke netwerk van Nederland in de ASEAN-landen bestaat uit:

Agrarisch netwerk in ASEAN: de Landbouwraden

Landbouwraden maken deel uit van de economische teams op Nederlandse ambassades en consulaten. Ze zijn te vinden in gebieden die kansen bieden voor Nederlandse agrarische bedrijven. Landbouwraden helpen onder meer bij het opstarten van agrarisch projecten, het vinden van zakenpartners en het uitzoeken van veterinaire en fytosanitaire regelgeving in een bepaald land.

Meer informatie over de Landbouwraden in Azië is te vinden op Agroberichten-Buitenland. Hier vindt u onder andere achtergrondartikelen en nieuwsberichten over landbouw in de ASEAN-regio.

R&D in ASEAN: het Innovatie Attaché Netwerk

Het Innovatie Attaché Netwerk (IA-netwerk) richt zich op de Nederlandse topsectoren en internationale R&D- en innovatiesamenwerking. De mensen van het IA-netwerk houden voor u de ontwikkelingen en kansen op het gebied van innovatie in de gaten. Wij werken samen met het IA-netwerk om ondernemers die zich bezighouden met internationale R&D-vraagstukken te ondersteunen.

In de regio ASEAN zitten medewerkers van het IA-netwerk voor Singapore. Lees meer over hun werk en de situatie ter plekke op de pagina IA-Netwerk Singapore.

Andere interessante netwerken in ASEAN

Business Councils

Business Councils zijn particuliere, zakelijke initiatieven. Zij proberen de economische banden tussen Nederland en ASEAN te versterken. Voorbeelden van business councils in de regio zijn de EU-ASEAN business council en de Malaysian Dutch Business Council.

Meer informatie over ons netwerk

Heeft u vragen over onze samenwerking met het diplomatieke netwerk in het buitenland? Of vraagt u zich af waar u met uw vragen over handel terecht kan? Neem dan contact op met ons. Onze adviseurs kunnen u op weg helpen. Zij schakelen indien nodig met het internationale netwerk van ambassades, consulaten en andere partijen.

Wilt u meer weten over het diplomatieke netwerk en onze contacten ter plekke? Kijk dan eens op onze pagina over het Buitenlandnetwerk.

Zoekt u een zakenpartner in het buitenland?

Wij zetten graag ons netwerk voor u in.
 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?