Subsidies en projecten in ASEAN

Gepubliceerd op:
18 december 2017
Laatst gecontroleerd op:
13 december 2023

Internationaal ondernemen is een uitdaging. Soms kunt u daarbij wel wat (financiële) hulp gebruiken. RVO voert een aantal subsidies uit voor ondernemers die zaken (willen) doen in de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN)-regio. Deze kunnen interessant zijn voor u.

Subsidie- en financieringswijzer

In onze Subsidie- en financieringswijzer ziet u welke subsidies beschikbaar zijn voor de ASEAN-landen. U kunt een selectie maken van de landen waar u op wilt zoeken. Staat het door u gezochte land er niet bij? Dan is er voor dat land momenteel geen subsidie beschikbaar.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe subsidies of bijvoorbeeld handelsmissies naar de ASEAN-regio? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.

Internationale aanbestedingen in ASEAN

Internationale organisaties, waaronder de Europese Unie en de Asian Development Bank, besteden jaarlijks vele miljarden euro's aan projecten in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Daar komen aanbestedingen en opdrachten uit voort die interessant kunnen zijn voor uw bedrijf.

De Asian Development Bank heeft een databank met projecten en tenders in de ASEAN-regio. Zij bieden ook informatie over documentatie en procedures bij aanbestedingen.

Kijk ook op de pagina van ons Team Internationale Organisaties.

Ontwikkelingssamenwerking in ASEAN

Onze Projects Database bevat een (Engelstalig) overzicht van de projecten die RVO uitvoert op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Voor ASEAN zijn dat alle landen, behalve Singapore en Brunei. Bij 'filters' en vervolgens 'countries' kunt u de selectie verder uitbreiden of inperken.

De meeste projecten worden uitgevoerd in Indonesië, Vietnam en Myanmar. Voor meer informatie over het beleid achter de ontwikkelingssamenwerking tussen Nederland en de ASEAN-landen, kunt u terecht op de pagina over ontwikkelingssamenwerking op Rijksoverheid.nl.

Ondersteunde projecten 

De afgelopen jaren heeft RVO verschillende projecten in de ASEAN-regio ondersteund. Momenteel lopen er geen actieve projecten. Bent u benieuwd naar de afgeronde projecten? Kijk dan in onze database voor ondersteunde projecten in ASEAN-landen. Hier verschijnen ook nieuwe projecten zodra deze van start gaan.

Vragen over subsidies en financiering in ASEAN-landen? 

Heeft u nog vragen over de ASEAN-regio? Neem contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?