Subsidies en projecten in ASEAN

Gepubliceerd op:
18 december 2017
Laatst gecontroleerd op:
29 november 2022

Internationaal ondernemen is een uitdaging. Soms kunt u daarbij wel wat (financiële) hulp gebruiken. RVO voert voor de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN)-regio een aantal subsidies uit die voor u interessant kunnen zijn. Hieronder hebben we er een aantal op een rij gezet. Heeft u vragen over subsidies en financiering in de ASEAN-landen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Bent u zich nog aan het oriënteren op subsidie- en financieringsmogelijkheden? Dan helpen de onderstaande bronnen u alvast op weg.

Subsidies en projecten in ASEAN

Beschikbare subsidies 

In onze Subsidie- en financieringswijzer ziet u welke subsidies er zijn. U kunt een selectie maken van de landen waar u op wilt zoeken. Staat het door u gezochte land er niet bij? Dan is er voor dat land momenteel geen subsidie beschikbaar.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe subsidies of bijvoorbeeld handelsmissies naar de ASEAN-regio? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.

Subsidie- en financieringswijzer

Benieuwd naar welke subsidies er voor de ASEAN-landen beschikbaar zijn? 

Ondersteunde projecten 

RVO heeft verschillende projecten in de ASEAN-regio ondersteund. Momenteel lopen er geen actieve projecten. Bent u benieuwd naar de afgeronde projecten? Kijk dan in onze database Ondersteunde projecten in ASEAN-landen. Hier verschijnen ook nieuwe projecten zodra deze gelanceerd worden.

Internationale aanbestedingen in ASEAN

Internationale organisaties, waaronder de Europese Unie en de Asian Development Bank, besteden jaarlijks vele miljarden euro's aan projecten in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Daar komen aanbestedingen en opdrachten uit voort die interessant kunnen zijn voor uw bedrijf.

De Asian Development Bank heeft een databank met projecten en tenders in de ASEAN-regio. Zij bieden ook informatie over documentatie en procedures bij aanbestedingen.

Ontwikkelingssamenwerking in ASEAN

Projecten.rvo.nl bevat een overzicht van de projecten die RVO uitvoert op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Voor ASEAN zijn dat alle landen, behalve Singapore en Brunei. Bij 'filters' en vervolgens 'countries' kunt u de selectie verder uitbreiden of inperken.

De meeste projecten worden uitgevoerd in Indonesië, Vietnam en Myanmar. Voor meer informatie over het beleid achter de ontwikkelingssamenwerking tussen Nederland en de ASEAN-landen, kunt u terecht op de pagina over ontwikkelingssamenwerking op Rijksoverheid.nl.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?