Frankrijk: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
9 september 2020
Laatst gecontroleerd op:
17 januari 2022

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. Medewerkers van de ambassade in Parijs en bij de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) in Lyon en Nantes staan voor u klaar.

Kent u de wegen in Frankrijk, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Het ambassadenetwerk helpt u met lokale kennis en steun.

Ambassade in Parijs

Frankrijk behoort al jarenlang tot onze belangrijkste handelspartners. Om de kansen in Frankrijk optimaal te benutten staan de medewerkers van de Nederlandse ambassade in Parijs voor u klaar. Zij zijn de spil in het Nederlands economisch netwerk in Frankrijk. Als onafhankelijk partner met een groot lokaal netwerk en specialistische kennis over de Franse markt helpen zij u graag op weg met advies en contacten. Bekijk de website van de ambassade voor nieuwsberichten, activiteiten en sectorinformatie.

Economische afdeling

Als Nederlandse ondernemer kun u bij de economische afdeling terecht voor praktische, lokale informatie. Bijvoorbeeld met uw vragen over actuele economische ontwikkelingen en wet- en regelgeving. De ambassademedewerkers kunnen u ook introduceren bij hun uitgebreide netwerk. Of bekijken hoe u uw product of dienst het beste onder de aandacht brengt. Zij kennen de cultuur en weten de weg bij lokale instanties.

De economische afdeling zet zich in voor betere samenwerking met Frankrijk op het gebied van innovatie, onderzoek en investeringen.

Neem contact op via:
T: +33140623325
E:par-ea@minbuza.nl

Landbouwraad

Bent u Nederlandse ondernemer of kennisinstelling in de sector Agro & Food en heeft u interesse in zakendoen met Frankrijk? Hier liggen veel kansen voor u. Het Landbouwteam op de ambassade in Parijs zet zich in voor de Nederlandse agrarische belangen in Frankrijk en helpt u op weg.

Kijk ook op de website van de Landbouwraad in Frankrijk. Hier vindt u nieuws, achtergrond- en contactinformatie.

Neem contact op via:
T: +33140623353
E:par-lnv@minbuza.nl

NBSO's Lyon en Nantes

Samen met de Nederlandse ambassade in Parijs, vormen de Netherlands Business Support Office's (NBSO's) in Nantes en Lyon het Nederlands economisch netwerk in Frankrijk. De NBSO's bieden een laagdrempelige toegang voor Nederlandse start-ups en mkb-bedrijven in de regio's Pays de Loire, Bretagne en Rhône Alpes. Ze helpen Nederlandse bedrijven hun omzet in Frankrijk te vergroten.

NBSO Lyon

Is ondernemen in het oosten van Frankrijk iets voor u? De medewerkers bij de NBSO in Lyon helpen u graag verder door uw vragen te beantwoorden over wet- en regelgeving en subsidies in deze regio van Frankrijk, het geven van marktadviezen en het vinden van zakenpartners. Kijk op onze NBSO-pagina voor contactinformatie en de focussectoren met de beste kansen voor deze regio.

NBSO Nantes

Op zoek naar exportmogelijkheden of partners in het westen van Frankrijk? De NBSO in Nantes helpt u graag verder door uw vragen te beantwoorden over wet- en regelgeving en subsidies in deze regio van Frankrijk, het geven van marktadviezen en het vinden van zakenpartners. Kijk op onze NBSO-pagina voor contactinformatie en de focussectoren met de beste kansen voor deze regio.

Contact economisch netwerk Frankrijk

Wilt u contact opnemen met het economische netwerk in Frankrijk? Bekijk de informatie op onze website of ga naar de website Les Pays-Bas et Vous (Franstalig).

Hulp nodig bij uw zaken in Frankrijk?

De economische experts van het ambassadenetwerk helpen u graag!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?