Indonesië: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
8 oktober 2020

Als u zakendoet in het buitenland, kunt u rekenen op het Nederlandse economisch netwerk in Indonesië. Ondernemers kunnen in Indonesië bij 4 aanspreekpunten terecht voor ondersteuning; de economische afdeling van de ambassade, de Landbouwraad, het NBSO in Surabaya en de honorair consuls op Bali, in Medan en in Surabaya.

Ambassade in Jakarta

De Nederlandse ambassade bevindt zich in het centrum van Jakarta aan de Jalan HR Rasuna Said Kav.S-3.

Economische afdeling ambassade

De Nederlandse ambassade in Jakarta is de spil in het Nederlandse economisch netwerk in Indonesië. De ambassade heeft veel lokale contacten en medewerkers met specialistische marktkennis in sectoren zoals circulaire economie, maritieme zaken, en Life Sciences & Health. De medewerkers geven informatie over zakelijke partners, hebben contacten met Indonesische overheden, en brengen zakelijke kansen in kaart.

De economische afdeling organiseert en begeleidt handelsmissies, en informeert over Indonesische wetten en regels. Deze afdeling geeft ook advies over de beschikbare subsidies en diensten van RVO, voor ondernemers die actief of geïnteresseerd zijn in Indonesië. De experts van de ambassade kunnen bovendien met u meedenken over kansen en uitdagingen voor uw bedrijf in Indonesië. En soms kunnen zij onnodige obstakels wegnemen bij uitdagingen met lokale procedures of overheden.

Neem contact op via het e-mailadres jak-ea@minbuza.nl, bel naar +62 21 5248200 of kijk op de contactpagina van de economische afdeling.

Volg de ambassade op LinkedIn.

Volg de ambassade op Twitter.

Landbouwraad

Bent u specifiek werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij het zakendoen in Indonesië? Dan staat in Jakarta de landbouwraad Indonesië voor u klaar. De landbouwraad Indonesië werkt vanuit de Economische afdeling van de Nederlandse ambassade.

Neem contact op via het e-mailadres JAK-LNV@minbuza.nl of kijk op de website van de Landbouwraad in Indonesië.

Netherlands Business Support Office (NBSO) in Surabaya

De medewerkers van het NBSO in Surabaya zijn uw ogen en oren in de dynamische provincie Oost-Java. Zij kennen de lokale markt, signaleren kansen en geven praktische tips. Bovendien kunnen zij soms deuren openen die anders gesloten blijven. Maak daar gebruik van.

Neem contact op met Mario Lauw, Chief Representative mario@nbsoindonesia.com of kijk op de LinkedIn-pagina van NBSO Surabaya.

Honorair consuls

Op Bali, in Medan en in Surabaya wordt het Nederlandse ambassadenetwerk ter plaatse vertegenwoordigd door een honorair consul. Hij of zij is een direct lokaal contactpunt, in noodsituaties bijvoorbeeld. De honorair consul kan ook informatie verstrekken over lokale marktkansen en contact leggen met potentiele zakenpartners.

De contactinformatie van de honorair consuls staat op Netherlandsandyou.nl/indonesia (Engels).

Hulp nodig bij uw zaken in Indonesië?

De economische experts van het ambassadenetwerk helpen u graag!

 

E: jak-ea@minbuza.nl
T: +62 21 5248200

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?