Israël: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
15 januari 2021
Laatst gecontroleerd op:
12 februari 2021

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Tel Aviv, de honorair consul in Haifa en de Landbouwraad Israël (met kantoor in Ankara) staan voor u klaar.

Weet u de weg in het Israëlische zakenleven, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Zoekt u zakenpartners of kennispartners? Het ambassadenetwerk helpt u verder.

Ambassade

U vindt de Nederlandse ambassade in een kantorenwijk in Tel Aviv, op enkele kilometers afstand van het stadscentrum en van de Middellandse Zee. De ambassade is opgedeeld in een aantal clusters, zoals een politiek cluster en een defensiecluster. Ondernemers kunnen terecht bij het economisch cluster, officieel het cluster Innovatie, Investeringen en Handel.  

Bekijk de contactgegevens van het ambassadenetwerk in Israël. 

Economisch cluster in Tel Aviv

Het economisch cluster komt op voor de economische belangen van Nederland in Israël. Ook helpt het Nederlandse bedrijven de Israëlische markt te betreden. Het cluster kan bovendien helpen met marktinformatie en organiseert seminars, netwerkbijeenkomsten, handelsmissies en beursdeelnames. De focus van het economisch cluster ligt op innovatief mkb, start-ups en vrouwelijke ondernemers.

Zoekt u specifieke zakelijke contacten in Israël? De handelsadviseurs van het cluster kunnen u helpen om mogelijke zakenpartners te vinden, zoals distributeurs, afnemers en producenten. Bij het economisch cluster horen ook innovatie- en investeringsadviseurs.

E: tel-ea@minbuza.nl
T: +972 375 40 704

Innovatie-adviseurs in Tel Aviv

De innovatie-attaché in Tel Aviv is Racheli Kreisberg. Zij volgt de innovatieve en technologische ontwikkelingen in Israël, signaleert kansen voor Nederland en matcht kennispartners. Zij leidt het Israeli-Dutch Innovation Center (IDIC) dat in 2016 is gelanceerd door de Nederlandse ambassade. IDIC stimuleert innovatieve R&D-samenwerking tussen Nederlandse en Israëlische organisaties uit de publieke en private sector.

IA-netwerk in Tel Aviv
E: racheli@nost.org.il
T: +972 375 40 744

Investeringsadviseurs in Tel Aviv

De adviseurs van het NFIA Israël (Netherlands Foreign Investment Agency) in Tel Aviv promoten Nederland en bevorderen buitenlandse investeringen in Nederland. Tom Vos is de directeur.

NFIA Israël
E: tom@nfia.com
T: +972 375 40 738

Honorair consul Haifa

Ook de honorair consul in Haifa is aangesloten bij het ambassadenetwerk. Hij adviseert Nederlandse ondernemers bij het zakendoen in de regio. U kunt er geen paspoorten of identiteitskaarten aanvragen. Dat kan alleen bij de ambassade in Tel Aviv.

E: coholaw@netvision.net.il
T: +972 481 11 707

Landbouwraad in Ankara

Het landbouwteam Israël, onder leiding van de landbouwraad Maarten Wegen, komt op voor de belangen van de Nederlandse agrifood-, tuinbouw- visserij- en bosbouwsector. Het team heeft een kantoor in Ankara, Turkije. Hun werkterrein omvat Turkije, Israël en de Palestijnse Gebieden.

E: ank-lnv@minbuza.nl
T: +90 312 409 1860

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?