Zakendoen in Jemen

Gepubliceerd op:
7 oktober 2019
Laatst gecontroleerd op:
15 december 2020

Jemen ligt in het Midden-Oosten tussen landen als Saoedi-Arabië en Oman. De laatste jaren kennen we Jemen vooral van de burgeroorlog die er sinds 2015 woedt.

Jemen Landen Header

De Nederlandse ambassade geeft aan dat ondernemen in Jemen lastig is. Wanneer u toch zaken wilt doen in Jemen kunt u het best advies op maat vragen bij experts. U kunt bijvoorbeeld contact opnemen met onze regio-specialisten voor dat gebied. Voor vragen over exportdocumenten neemt u contact op met de Kamer van Koophandel. Vanwege de situatie in Jemen is de Nederlandse ambassade gesloten.

Sancties

De Europese Unie (EU) heeft sancties opgelegd aan Jemen. Zo zijn er beperkingen opgelegd aan personen en organisaties. Zorg ervoor dat u zich aan de sancties houdt wanneer u zakendoet met Jemen. Lees meer over de sancties tegen Jemen.

Exportregels Jemen

De online portal Access2Markets (opvolger van de Market Access Database - MADB) van de Europese Commissie bevat de belangrijkste exportregels en praktische tips voor Jemen. Heeft u niet eerder met Access2Markets gewerkt? Lees dan eerst ons stappenplan voor Access2Markets. Houd bij export naar Jemen rekening met de sancties tegen Jemen.

Meer informatie

  • Op onze factsheet Jemen vindt u algemene informatie over het land, zoals de staatsvorm, economische data en de talen die er worden gesproken.
  • Op de website van het CBS vindt u statistieken over onze handel met Jemen.
  • Op de website van de World Bank vindt u meer informatie over de effecten van de burgeroorlog op de Jemenitische maatschappij en de Jemenitische economie.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over exporteren naar Jemen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Bent u tevreden over deze pagina?