Zakendoen in Jemen

Laatst gecontroleerd op:
1 februari 2024
Gepubliceerd op:
7 oktober 2019

Jemen ligt in het Midden-Oosten tussen landen als Saoedi-Arabië en Oman. De laatste jaren kennen we Jemen vooral van de burgeroorlog die er sinds 2015 woedt.

Jemen Landen Header

De Nederlandse ambassade geeft aan dat ondernemen in Jemen lastig is. Dit komt door de huidige situatie in het land. Er woedt een burgeroorlog en er is een humanitaire crisis.

Wanneer u toch zaken wilt doen in Jemen kunt u het best advies op maat vragen bij experts. U kunt bijvoorbeeld contact opnemen met onze regio-specialisten voor dat gebied. Voor vragen over exportdocumenten neemt u contact op met de Kamer van Koophandel.

Vanwege de situatie in Jemen is de Nederlandse ambassade in Sanaa gesloten.

Sancties

De Europese Unie (EU) heeft sancties opgelegd aan Jemen. Zo zijn er beperkingen opgelegd aan personen en organisaties. Zorg ervoor dat u zich aan de sancties houdt wanneer u zakendoet met Jemen. Lees meer over de sancties tegen Jemen.

Reisadvies Jemen

Bekijk het actuele reisadvies naar Jemen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Nederlandse ambassade in Sana'a is tijdelijk gesloten. Dat is vanwege de slechte veiligheidssituatie. Consulaire hulp is dus niet mogelijk in Jemen.

Exportregels Jemen

De online portal Access2Markets van de Europese Commissie bevat de belangrijkste exportregels en praktische tips voor Jemen. Heeft u niet eerder met Access2Markets gewerkt? Lees dan eerst ons stappenplan voor Access2Markets. Houd bij export naar Jemen rekening met de sancties tegen Jemen.

Meer weten?

  • Op onze factsheet Jemen vindt u algemene informatie over het land, zoals de staatsvorm, economische data en de talen die er worden gesproken.
  • Op de website van het CBS vindt u statistieken over onze handel met Jemen.
  • Op de website van de World Bank vindt u meer informatie over de effecten van de burgeroorlog op de Jemenitische maatschappij en de Jemenitische economie.
  • RVO biedt u informatie over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO). De Nederlandse ambassade ondersteunt u met informatie en contacten.
  • Het IMVO-steunpunt helpt u op weg met advies en informatie om maatschappelijk verantwoord ondernemen en due diligence toe te passen.

Vragen over ondernemen in Jemen?

Wij helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?