Marktrapport Mexico: kansen in Life Sciences & Health sector

Gepubliceerd op:
11 september 2023

Hoe ziet de Life Sciences & Health sector (LSH) in Mexico eruit en welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven met oplossingen in digitalisering en medische hulpmiddelen? Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Collaboration Opportunities for the Dutch Life Sciences & Health sector'. Vraag het rapport aan via het formulier op deze pagina. 

Rapport 'Collaboration Opportunities for the Dutch Life Sciences & Health sector'

In 2023 is een onderzoek uitgevoerd naar de LSH-sector in Mexico. Dit in opdracht van RVO en de Nederlandse ambassade in Mexico-Stad. In het rapport krijgt u een overzicht van de huidige Mexicaanse Life Sciences & Health sector, welke kansen er liggen en hoe u daarop kunt inspelen.

Achtergrond van de Life Sciences & Health sector in Mexico

De Mexicaanse overheid richt zich steeds meer op innovatieve oplossingen voor wereldwijde uitdagingen in de gezondheidszorg. Zoals de vergrijzing, stijgende niet-overdraagbare en chronische ziekten, en de financiële druk binnen het zorgsysteem.

Mexico telt 129 miljoen inwoners. In 2022 besteedden zij ongeveer 6,2% van het Bruto Binnenlands Product aan gezondheidszorg.

Het nationale volksgezondheidssysteem is gefragmenteerd en ingewikkeld. Het bestaat uit verschillende systemen die naast elkaar werken:

  • sociale zorgverzekeringen;
  • zorgregeling voor alle belastingbetalende werknemers;
  • zorgregeling voor werkenden in de informele economie.

Naast de openbare gezondheidszorg, kan de bevolking ook gebruikmaken van privézorg. De helft van de Mexicanen heeft toegang tot openbare zorg. Toch kiezen zij steeds meer voor het privésysteem vanwege de betere zorg en kortere wachttijden.

De overheid begon 5 jaar geleden met de herstructurering van het volksgezondheidssysteem. Hiermee willen zij toegang tot de zorg gelijktrekken voor alle lagen in de bevolking.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in Mexico

 Ontwikkelingen in de Mexicaanse gezondheidszorg maakt deze sector aantrekkelijk voor Nederlandse LSH-bedrijven.

  • Het land werkt aan de het digitaal maken van de zorginfrastructuur, telegeneeskunde en kunstmatige intelligentie.
  • De vraag naar medische hulpmiddelen en technologische oplossingen zal naar verwachting verder groeien door Mexico's snel vergrijzende bevolking.
  • Ziekenhuisgebouwen gebruiken steeds meer groene technologie om de milieubelasting tegen te gaan.

Op al deze gebieden liggen zakelijke kansen.

Vraag gratis het volledige rapport aan

Het volledige marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in deze sector en hoe u de markt kunt benaderen. Vul het onderstaande formulier in en ontvang het volledige rapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

U vindt een overzicht van de meest kansrijke sectoren op onze pagina Zakelijke Kansen in Mexico.

Onze regio-adviseurs kunnen gratis de markt voor u verkennen. Zij geven u graag advies op maat voor zakendoen in het buitenland

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?