Marktrapport Spanje: Kansen in duurzame mobiliteit

Gepubliceerd op:
4 juli 2024

De Spaanse markt voor electrische voertuigen groeit en biedt volop kansen voor Nederlandse ondernemers. RVO heeft samen met de Nederlandse ambassade in Spanje die kansen in kaart laten brengen. Lees 3 redenen om in deze opkomende markt te stappen. Meer weten? Vraag het volledige rapport gratis aan via het formulier op deze pagina.  

3 redenen waarom de markt voor elektrische auto's mooie kansen biedt

De Spaanse electrische voertuigen (EV)-sector biedt kansen voor laadinfrastructuur, batterijen, ruwe materialen, ontwikkeling van slimme voertuigen, en de productie van voertuigen. Wij hebben 3 redenen op een rij gezet waarom deze markt interessant is voor u. 

1. De Spaanse automotive-industrie is een van de grootste van Europa

Spanje heeft het grootste wegennetwerk van Europa. Volgens het World Economic Forum staat Spanje op nummer 1 als het gaat om hoe goed de wegen met elkaar verbonden zijn. Daarnaast is het land de op een-na-grootste Europese producent van voertuigen. Kortom, de automobielmarkt in Spanje is groot. 

2. Spanje loopt nog achter met elektrische voertuigen

Van alle auto's op de weg in Europa is gemiddeld 21,6% elektrisch. In Spanje is dat nog maar 9,6%. Per 1.000 inwoners zijn er maar 0,39 openbare oplaadplekken. Dit biedt kansen voor ondernemers die bijvoorbeeld actief zijn op het gebied van laadinfrastructuur. 

3. Spanje investeert in maatregelen om de EV-sector aan te jagen

De Spaanse regering wil elektrisch rijden populairder maken. Daarom is er geld vrijgemaakt om elektrisch rijden voor consumenten aantrekkelijker te maken, en om de productie van elektrische voertuigen in Spanje makkelijker te maken. 

Iemand laadt een auto elektrisch op

Vraag gratis het volledige marktrapport aan

Bent u op zoek naar uitgebreidere informatie? Wilt u weten hoe u als Nederlandse ondernemer het beste kunt inspelen op deze groeiende markt, wat de eventuele risico's zijn, en van welke subsidies u gebruik kunt maken? 

U leest het in het marktrapport 'EV Market analysis for the identification of opportunities for Dutch companies'. Vul het onderstaande formulier in en ontvang het volledige marktrapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?