Marktrapport Zuid-Korea: Batterij- en elektrischevoertuigenmarkt

Gepubliceerd op:
8 december 2023

Wat zijn uw kansen in de batterijmarkt in Zuid-Korea? En hoe komt u het beste in contact met zakenpartners uit dit land? U leest het in het marktrapport 'Kansen en uitdagingen voor Nederlandse bedrijven in de Zuid-Koreaanse batterij- en elektrischevoertuigenmarkt'.

Rapport over de batterij- en elektrischevoertuigenmarkt

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Seoel hebben de kansen en uitdagingen in de Koreaanse batterijsector laten onderzoeken. Op deze pagina leest u de belangrijke conclusies en adviezen. Onderaan kunt u het hele rapport gratis aanvragen.

In het rapport vindt u informatie over: 

  • ontwikkelingen en trends in de Koreaanse batterij-industrie;
  • uitdagingen op de Koreaanse markt, zoals veiligheid, afhankelijkheid van de toeleveringsketen en koolstofneutraal werken;
  • kansen voor Nederlandse batterijbedrijven in Zuid-Korea, waaronder kansen in batterijsystemen, materialen, hergebruik en recycling.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Zuid-Korea is een toonaangevende speler op het gebied van batterijtechnologie. Het land heeft een flinke groei doorgemaakt in de productie van batterijen, vooral voor elektrische voertuigen (EV's). Belangrijke spelers op de Koreaanse markt zoals LG Energy Solution, SK On en Samsung SDI (oftewel het K-trio) hebben wereldwijd een aanzienlijk marktaandeel. Zij leveren batterijtechnologieën aan grote autofabrikanten en andere bedrijven. De Koreaanse industrie heeft rond het K-trio een sterke binnenlandse toeleveringsketen opgebouwd. Van mijnbouw tot materiaal; denk aan machines en apparatuur voor processen, toepassingen voor elektrische voertuigen, oplaadstations en batterijrecycling.

Om de positie als marktleider te behouden, blijft Zuid-Korea flink investeren in onderzoek naar batterijtechnologieën. Zoals belangrijke ontwikkelingen in solidstatebatterijen, verbeterde veiligheid en langere levensduur van batterijen. Er is ook veel aandacht voor duurzaamheid en onafhankelijkheid van de toeleveringsketen. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers in deze sector.

Vraag direct gratis het marktrapport aan

Vraag het marktrapport aan: vul het formulier in en ontvang het rapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

Advies over zakendoen in Zuid-Korea

Heeft u nog vragen over zakendoen in Zuid-Korea? Onze adviseurs en het Nederlandse ambassadenetwerk in Zuid-Korea helpen u verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?