Wat doet u bij een rVDM-storing?

Gepubliceerd op:
16 maart 2023

Kunt u het rVDM-systeem niet in of heeft u geen internetbereik? Dan kunt u op andere manieren de meldingen voor het vervoer doen. Lees wat u moet doen als u niet kunt melden in het rVDM. En wat u doet bij een storing aan uw apparaten.

Inlogproblemen bij e-CertNL

Is er een storing op de website van e-CertNL waardoor u niet kunt inloggen? En staat op e-cert.nl dat u de noodprocedure mag gebruiken? Dan kunt u hiermee toch inloggen. U leest in de handleiding Inloggen via de noodprocedure hoe u deze gebruikt. 

Hieronder leest u wat u moet doen als u geen meldingen kunt doen in het rVDM-systeem.

U heeft een vooraanmelding gedaan

Heeft u de vooraanmelding al gedaan en een rVDM-nummer gekregen? Dan hoeft u geen nieuwe vooraanmelding te doen. Als u weer toegang heeft tot het rVDM-systeem, dan doet u de andere meldingen zo snel mogelijk.

U heeft nog geen vooraanmelding gedaan

Dan vult u een papieren Vervoersbewijs dierlijke mest (VDM) in voor het vervoer begint. Gebruik hiervoor de gegevens die u normaal gesproken in de vooraanmelding zet. U ondertekent het VDM en heeft dit bij u tijdens het vervoer. Daarna bewaart u het VDM 5 jaar in uw eigen administratie.

Binnen 7 dagen na het vervoer meldt u alle gegevens in e-CertNL. Dat noemen we een namelding. De leverancier en afnemer ondertekenen dan het rVDM binnen 7 dagen na de namelding. 

U heeft een offline app

Heeft u een bedrijfsmanagementpakket? U mag een app gebruiken die zonder internetverbinding meldingen kan opslaan. De app verstuurt dan de meldingen als er weer contact is met het rVDM-systeem. U moet binnen 7 dagen een namelding doen.  

Is uw offline app niet beschikbaar? Dan vult u een papieren VDM in.

In de loop van 2023 komt RVO met een eigen offline app. Binnenkort leest u hierover meer op deze pagina. 

Storing aan apparaten

Is uw bemonsterings-, verpakkings- of GR-apparaat stuk of heeft het een storing tijdens het vervoer? Dan meldt u dit als defect via de website van e-CertNL of uw bedrijfsmanagementpakket. Dit doet u alleen voor vervoermiddelen met GR- en/of bemonsteringsapparaten. Voor alle andere typen vervoermiddelen hoeft u een defect niet te melden. 

Rit afmaken

U mag uw mestvervoer wel afmaken. De meldingen die uw apparaten normaal gesproken versturen, doet u dan zelf tijdens het vervoer in e-CertNL.

Repareren voor volgende rit 

Zorg dat de apparaten weer goed werken voordat u begint aan uw volgende rit. En geef dit ook door in e-CertNL. Zo voorkomt u dat u een boete krijgt. Een voertuig met kapotte apparaten mag u namelijk niet gebruiken voor een volgende rit. 

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?