Winnaar Kristalprijs 2012

Gepubliceerd op:
3 juni 2022

DSM is de winnaar van De Kristal, de prijs voor het meest transparante maatschappelijke jaarverslag van Nederland. Net als in 2011 kwam DSM als beste van bijna 500 bedrijven uit de bus.

Het jaarverslag van DSM leest volgens de jury erg prettig en is een integraal rapport waarbij MVO zelfs als eerste wordt behandeld. Er is verbeterde informatie over de dialoog met stakeholders ten opzichte van vorig jaar en de jury vindt ook de uitleg over remuneratie duidelijk. Wat de jury verder zeer sterk vindt, is de aandacht voor zaken die mis gingen in het hoofdstuk ‘What still went wrong’. DSM vermeldt hier onder meer dat 24 medewerkers zijn ontslagen omdat ze zich niet hebben gehouden aan de business principles. De onderneming geeft hiermee een duidelijk signaal af naar medewerkers en de samenleving dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd.

Van de drie finalisten is het jaarverslag van DSM het meest extern georiënteerd. De hoofdthema’s uit het verslag en de ontwikkeling daarvan worden in een maatschappelijke context geplaatst. Door de installatie van een Sustainable Advisory Board geeft DSM aan dat het weer een stapje verder gaat met MVO en de onderneming laat ook zien welke rollen ieder lid van de raad van bestuur vervult in de maatschappelijke context. Met deze ‘Walk the talk’ geeft de raad van bestuur het goede voorbeeld aan de rest van de organisatie. Ten slotte laat DSM duidelijk zien dat de externe erkenning voor  het MVO-beleid van de onderneming groot is. Feike Sijbesma ontving in 2011 onder meer de Leaders of Change Award en DSM behaalde de nummer 1 ranking in de Dow Jones Sustainability Index in de sector chemische industrie.

Bent u tevreden over deze pagina?