Winnaar Kristalprijs 2021

Gepubliceerd op:
3 juni 2022

Philips sleept de Kristalprijs 2021 in de wacht en is hiermee de organisatie met de meest transparante MVO-verslaglegging in Nederland. Het bedrijf is met een score van maar liefst 89,5 procent lijstaanvoerder van de Transparantiebenchmark 2021. Ten aanzien van het rapporteren over klimaatrisico’s scoort Philips bovengemiddeld goed. Philips loopt hiermee vooruit op veel organisaties.

Genomineerden

Drie bedrijven streden om de winst van de Kristalprijs 2021: ABN AMRO, Alliander en Philips. Uiteindelijk is Philips er met de winst vandoor gegaan. Het bedrijf is met een score van maar liefst 89,5 procent lijstaanvoerder van de Transparantiebenchmark 2021.

Marnix van Ginneken, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor ESG bij Philips ziet het winnen van deze prijs als een goede opsteker en een validatie van de strategie. “Philips heeft de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt in het terugdringen van onze eigen uitstoot van broeikasgassen, en we zijn er trots op dat we sinds 2020 CO2-neutraal zijn in onze bedrijfsvoering. COP26 heeft bevestigd dat snelle en ingrijpende actie nodig is en ook bedrijven moeten daarbij een rol spelen. Daarom roepen we iedereen op om ambitieuze doelen te stellen.”

In 2018 mocht Philips de Kristalprijs (met PLUS op een gedeelde eerste plaats) ook al in ontvangst nemen op het jurythema ketentransparantie en verantwoordelijkheid. 
ABN-AMRO eindigde op de tweede plek met een score van 89,3 procent en Alliander werd derde op de ranglijst met een score van 88,9 procent. 

Eervolle vermeldingen 

De eervolle vermeldingen zijn uitgereikt aan Prosus als hoogste nieuwe binnenkomer op de lijst, aan Signify voor het meest innovatieve jaarverslag en aan Thales voor het beste internationale groepsverslag.

Lees het Juryrapport Transparantiebenchmark 2021.

Uw scores vergelijken met andere organisaties in uw sector? Bekijk de Transparantieladder: Bedrijvenoverzicht - Scores 

Foto’s en on demand uitzending

 

Bent u tevreden over deze pagina?