Ondernemende Minds Model

Laatst gecontroleerd op:
16 november 2022
Gepubliceerd op:
14 september 2022

O2LAB wil bijdragen aan het vergroten van de belangstelling voor ondernemerschapsonderwijs. Via een drijfverenonderzoek is in kaart gebracht welke beelden en drijfveren jongeren hebben ten aanzien van ondernemerschap en wat hen motiveert te kiezen voor ondernemerschap(sonderwijs).

Het OM-model

Het Ondernemende Minds-model geeft onderwijsprofessionals zoals docenten, mentoren of studieloopbaanbegeleiders handvatten voor hoe ze jongeren beter en gerichter kunnen interesseren voor ondernemend onderwijs. Ook helpt het model deze professionals om het onderwijsaanbod beter te laten aansluiten op de verschillende behoeften van jongeren.

Het model onderscheidt 4 ondernemerstypes, aan de hand van de aspecten 'leermotivatie' en 'ondernemersinteresse'.

  • Eigenzinnige Regelaars
  • Idealistische Planners
  • Afwachtende Zoekers
  • Actieve Ontdekkers

Het whitepaper 'Ondernemende Minds' licht het model toe en laat zien welke drijfveren deze types hebben en wat hen triggert. Ook bevat het een stappenplan en checklist om zelf aan de slag te gaan met het model.

Het OM-testje

Bij het Ondernemende Minds-model is een test beschikbaar. Aan de van stellingen  kunnen leerlingen en studenten bepalen welk Ondernemende Minds type het beste bij hen past.

Ga naar de gratis test met vragenlijst

Docenten over ondernemerschap

Er is onderzoek gedaan onder docenten en  andere onderwijsprofessionals. Lees meer over hun beelden, motivatie en behoeften in het rapport ‘Onderwijsprofessionals over ondernemerschap’.

Meer weten?

Voor meer achtergrondinformatie over het Ondernemende Minds-model verwijzen we graag naar de definitieve onderzoeksrapportage.

Voor vragen over deze whitepaper kun je contact opnemen met Joris Schuurman, joris@youngworks.nl, 020-419 98 40.

Vragen over O2LAB?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?