Onderwijs op de kaart O2LAB

Laatst gecontroleerd op:
25 januari 2021
Gepubliceerd op:
7 februari 2020

O2LAB heeft het aanbod van ondernemend en ondernemerschapsonderwijs in Nederland geïnventariseerd. Onze ambitie is het totale aanbod in kaart te brengen, van basisschool tot en met universitair onderwijs, post initieel onderwijs en praktijkcursussen voor ondernemers.

Het resultaat is een interactieve kaart, de zogenaamde 'Studiegids Ondernemerschapsonderwijs'. Daarop vindt u het overzicht van opleidingen, minors, keuzedelen en cursussen van verschillende lesmethodes en trainingen van erkende onderwijsinstellingen en commerciële aanbieders. De kaart is bedoeld voor ondernemers, scholieren, studenten, docenten, decanen en iedereen die zoekt naar informatie over waar je ondernemerschapsonderwijs kunt volgen.

In ontwikkeling

De 1e versie zet het aanbod zo compleet mogelijk op de kaart, maar is nog niet volledig. De focus ligt op welk aanbod waar te vinden is. De kaart wordt periodiek aangevuld. Staat uw opleiding of aanbod nog niet op de kaart of wilt u nog informatie aanvullen? Laat het ons weten via o2lab@rvo.nl.

Tegelijkertijd werken we aan een 2e versie van de Studiegids Ondernemerschapsonderwijs. Een versie met meer informatie en (kwalitatieve) beschrijvingen én met een keuzehulp. Deze nieuwe versie komt medio 2021 beschikbaar.

Bekijk de huidige Studiegids

Nieuwsgierig naar de Studiegids zoals deze nu is en gebruikt kan worden? Raadpleeg de Studiegids.

Over de inventarisatie

De basis van de kaart is de inventarisatie van O2LAB en IVA Tilburg. Er is daarbij zo veel mogelijk gebruik gemaakt van beschikbare onderwijsdata van DUO en SBB. We zijn ons ervan bewust dat diverse partijen ondernemerschap breder of smaller kunnen interpreteren en dat het aanbod omvangrijk en veranderlijk is.

Vragen over O2LAB?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?