Winactie workshop Ondernemende Minds-model O2LAB

Gepubliceerd op:
21 mei 2021
Laatst gecontroleerd op:
8 december 2020

Het Ondernemende Minds-model (OM-model) laat docenten en andere onderwijsprofessionals in het vo, mbo en hbo zien hoe je jongeren inspireert en motiveert voor ondernemend onderwijs en ondernemen. Het model dat vorig najaar gelanceerd werd, onderscheidt 4 typen jongeren: Eigenzinnige regelaars, Idealistische planners, Afwachtende zoekers en Actieve ontdekkers. Er is nu een bijbehorend testje beschikbaar waarmee leerlingen en studenten eenvoudig, via een aantal stellingen, ontdekken welke type het meest bij hen past.

Beter afstemmen

Door beter te begrijpen wat jongeren beweegt, kunnen docenten, mentoren of studieloopbaanbegeleiders hun ondernemende onderwijs en begeleiding beter op hen afstemmen. Het model biedt ook handvatten voor de communicatie en werving van jongeren voor ondernemerschapsonderwijs. Net zoals het Bèta&Tech Mentality model dat deed voor techniek onderwijs.  

Over de workshop

Ontdek samen met je team hoe je het OM-model toepast in jouw situatie. De workshop biedt daarvoor praktische handvatten. Je beantwoordt vragen als: hoe sluit ik met mijn ondernemerschapsonderwijs beter aan op de verschillende beelden, drijfveren en behoeften van jongeren? Of: Hoe vergroot ik de instroom in mijn ondernemerschapsprogramma of opleiding? Tijdens de workshop formuleer je kansen en acties.  Dat kan met je eigen team, als individuele organisatie, of als samenwerking van bijvoorbeeld onderwijsinstelling, bedrijven en gemeente.

Hoe maak je kans op de workshop?

We verloten de gratis workshop onder alle inzendingen. We vragen deelnemers in het deelnameformulier toe te lichten waarom en hoe zij het model willen gaan toepassen en welk concreet resultaat zij hiermee hopen te bereiken. Heb je vragen over de win-actie, neem dan contact met ons op via o2lab@rvo.nl.

Deelnemen aan win-actie. 

Vragen over O2LAB?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?