Over Ondernemersloket Economische Veiligheid (OLEV)

Laatst gecontroleerd op:
27 juni 2024
Gepubliceerd op:
11 juni 2024

Bent u een Nederlandse mkb’er, start-up of scale-up die aan de ontwikkeling van hoogwaardige en kennisintensieve producten of diensten werkt? Dan staat u dagelijks voor lastige keuzes, onder andere op het gebied van economische veiligheid. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het Ondernemersloket Economische Veiligheid.

Ondernemersloket Economische Veiligheid

Het Ondernemersloket Economische Veiligheid is hét centrale, Rijksbrede aanspreekpunt van de overheid voor Nederlandse mkb’ers die actief zijn in de internationale wereld van kennisintensieve vakgebieden en sleuteltechnologieën.

Wij helpen u graag met vragen over economische veiligheid. Weet u bijvoorbeeld hoe u bedrijfsspionage kunt voorkomen? Of wilt u weten hoe u economische veiligheid kunt borgen bij bijvoorbeeld aanbestedingen, werving en selectie, transacties, investeringen, fusies en overnames of het opzetten van een vestiging in een buitenland?

Vragen over economische veiligheid?

Neem contact met ons op

Kennisinstellingen

Kennisinstellingen met vragen over kennisveiligheidsrisico’s rondom internationale samenwerking kunnen terecht bij het Loket Kennisveiligheid.

Lees meer over Loket Kennisveiligheid.

Samenwerking relevante partijen

Verschillende (overheids)instanties en sectororganisaties bieden allerlei informatie op specifieke terreinen. Denk aan spionage, terrorisme of internationaal zakendoen. Als Ondernemersloket Economische Veiligheid werken wij nauw met hen samen om al deze informatie te bundelen en u zo van de juiste informatie te voorzien. Waar nodig verwijzen wij u door naar de juiste instantie(s). Daarnaast kunt u bij ons terecht voor advies over risico's bij internationaal samenwerken.
 

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?