Meedenksessies voor Nationaal Plan Energiesysteem

Gepubliceerd op:
22 november 2022
Laatst gecontroleerd op:
24 november 2022

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat organiseerde in de zomer van 2022 meedenksessies voor het Nationaal Plan Energiesysteem. Energiebedrijven, brancheorganisaties van energiegebruikers, netbeheerders, overheden, maatschappelijke organisaties en natuur- en milieuorganisaties dachten mee. De systeemvragen die uit deze sessies kwamen, vormen de basis voor het plan.

Kennis en expertise

Om het Nationaal Plan Energiesysteem (NPE) op te stellen, gebruiken we zo veel mogelijk kennis en expertise van anderen. De meedenksessies over ‘systeemvragen’ in de zomer van 2022 leverden waardevolle informatie op. Welke vragen over de langetermijnontwikkeling van het energiesysteem moeten terugkomen in het plan? En waarom hebben deze vragen prioriteit? Deze vragen zijn nodig om de eerste versie van het plan gerichter te maken. Ook bepalen we hiermee welke vragen we moeten uitwerken.

De systeemvragen

Oplossingen en antwoorden

Vragen zijn er om beantwoord te worden. We organiseren nieuwe meedenksessies over oplossingen en antwoorden voor deze vragen. Hoe kunnen we omgaan met de systeemvragen? Wat zijn hierbij belangrijke afwegingen? Deze meedenksessies organiseren we in de eerste maanden van 2023. Op deze pagina publiceren we de uitkomsten van die sessies.

Vragen over Programma Energiesysteem 2050?

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?