Voedselzekerheid

Gepubliceerd op:
9 augustus 2021
Laatst gecontroleerd op:
11 augustus 2021

Klimaatverandering veroorzaakt droogte en overstromingen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de voedselproductie in kwetsbare regio's. De groeiende wereldbevolking vraagt om een verandering van de manieren waarop we voedsel produceren. Nederland is marktleider in agricultuur en hightech voedselproductie, en helpt met duurzame en creatieve oplossingen de voedselzekerheid te vergroten.

Krijg advies voor uw projectidee

Helpt u mee om wereldwijd voedselzekerheid te vergroten? Heeft u een innovatief idee voor een voedselzekerheidsproject? Bespreek uw idee met onze adviseurs, zij helpen u graag verder en geven u advies.

Financiering voedselzekerheidsprojecten in ontwikkelingslanden

Er zijn veel mogelijkheden voor innovatieve en duurzame voedselzekerheidsprojecten in ontwikkelingslanden. Uw project kan bijvoorbeeld gaan over voedselzekerheid en klimaatverandering, of voeding en duurzame landbouw. Of denk aan een project dat focust op voedselzekerheid als mensenrecht.

Publiek-private partnerschappen

De Nederlandse overheid werkt steeds meer samen met marktpartijen. Deze zogeheten publiek-private partnerschappen (PPP's) tussen overheid, bedrijven, kennisinstellingen en ngo's vergroten de denk- en innovatiekracht van de markt door middel van projecten en ontwikkeling. Ontdek de waarde van partnerschappen en een breed netwerk.

Bijdragen aan duurzame ontwikkelingsdoelen

Voedselzekerheidsprojecten dragen bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s):

  • SDG 2: geen honger;
  • SDG 13: klimaatactie.

Blijf op de hoogte

Bekijk het overzicht van projecten die wij uitvoeren op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. U kunt onder meer filteren op locatie, sector en programma.

Wilt u op de hoogte blijven via onze nieuwsberichten en topverhalen van over de hele wereld? Meld u dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Benieuwd hoe u kunt bijdragen?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?