Gesloten voor aanvragen

LAND-at-scale

Laatst gecontroleerd op:
26 januari 2024
Gepubliceerd op:
1 april 2019

Rechtvaardige-, inclusieve- en duurzame landrechten zijn noodzakelijk voor het halen van veel ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties. Het programma LAND-at-scale ondersteunt het verbeteren van land governance. LAND-at-scale verleent opdrachten en subsidie voor het uitvoeren van ideeën, en deelt kennis. Vertegenwoordigers van Nederlandse ambassades en landbouwattachés kunnen hiervoor ideeën indienen bij RVO.

Veilige toegang tot land

Een groot deel van de wereldbevolking is voor hun inkomen afhankelijk van toegang tot land. LAND-at-scale wil bijdragen aan rechtvaardige en duurzame landrechten, en toegang tot land en natuurlijke hulpbronnen voor iedereen.

Land governance is het geheel van beleid, processen en instellingen waarmee land, landbezit en andere natuurlijke hulpbronnen worden geregeld. Denk bijvoorbeeld aan beslissingen over toegang tot land, landrechten, landgebruik en landontwikkeling.

Minder conflicten

Betere land governance leidt tot duurzamer en efficiënter gebruik van land en natuurlijke hulpbronnen, zoals water. Dat is onmisbaar voor het verbouwen van voedsel, het zorgen voor voldoende woningen en het produceren van goederen en diensten.

Als het landbeheer goed geregeld is, vermindert ook het aantal conflicten over land. Dat zorgt voor een stabiele en en veilige situatie.

Ontwikkelingsdoelen

LAND-at-scale draagt bij aan het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties. De LAND-at-scale thema's zijn onder meer:

  • voedselzekerheid;
  • economische ontwikkeling;
  • duurzamere inkomens en sociale rechtvaardigheid;
  • vrede en veiligheid;
  • vrouwenrechten; en
  • klimaatverandering.

Voor wie?

Nederlandse ambassades en landbouwattachés kunnen hun ideeën voorleggen aan RVO. Meer informatie over het proces en de selectie vindt u op de Engelstalige pagina LAND-at-scale.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden, het budget en de lopende activiteiten op de Engelstalige pagina van LAND-at-scale.

Daar leest u ook hoe het programma ruimte biedt om kennis te delen. Experts in landbeheer kunnen bijvoorbeeld via het online Land Portal hun kennis delen met landexperts in verschillende landen.

LAND-at-scale is een programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken, uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Heeft u nog vragen over LAND-at-scale?

Onze adviseurs helpen u graag verder

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?