Onze dienstverlening voor zakendoen in de EU

Gepubliceerd op:
9 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
11 februari 2022

Zoekt u naar nieuwe kansen in de Europese Unie? Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft verschillende hulpmiddelen voor internationale ondernemers die willen zakendoen in de EU. Bekijk hieronder de RVO-hulpmiddelen waar u gebruik van kunt maken.

Wat kunt u doen?

De International Business Academy is een online cursusplatform voor ondernemers die nieuwe markten willen ontdekken. Door landspecifieke trainingen van publieke en private aanbieders, waaronder RVO, leert u meer over uw kansen in bepaalde markten. De e-learnings van RVO zijn gratis. Op dit moment zijn er e-learnings voor de EU-landen België, Duitsland en Frankrijk.

Onze landeninformatie biedt zakelijke informatie over meer dan 150 landen. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een bedrijf en de exportregels en producteisen waar u aan moet voldoen. Ook leest u welke sectoren kansrijk zijn voor Nederlandse ondernemers.

Met de Exportwijzer achterhaalt u eenvoudig welke diensten en hulpmiddelen RVO biedt voor uw export. Daarnaast bevat de Exportwijzer informatie over welke wet- en regelgeving u tegenkomt als u internationaal gaat ondernemen, zowel in de EU als buiten de EU. Handig als u net begint als exporteur, of als u zich wilt richten op een nieuw land.

De vernieuwde NL exporteert app maakt het nog makkelijker om interessante exportmarkten te ontdekken. Door het instellen van filters ziet u direct welk land bij uw bedrijfsprofiel past. Naast de actuele landeninformatie vindt u de relevante wet- en regelgeving en zakelijke kansen voor alle EU-landen.

Weet u al in welke sector u sterk bent en wilt u weten welke markten daarbij passen? Voor veel sectoren in EU-landen worden er evenementen georganiseerd. Neem een kijkje in de agenda en check of er iets voor u bij zit!

De Europese Commissie investeert de komende jaren € 807 miljard in de economische en sociale 'wederopbouw van Europa'. Dit gebeurt via het NextGenerationEU-pakket. Via dit pakket kunt u zich overal in Europa inschrijven op tenders in allerlei sectoren.

Twijfelt u welke EU-landen goed bij uw product of dienst passen? In een landenvergelijking leggen we verschillende landen naast elkaar. Per land geven we antwoord op vragen over hoe de markt en de verkoopkanalen eruit zien, welke producteisen en exportregels er zijn en welke beroepsorganisaties en brancheverenigingen u kunnen helpen.

Heeft u al een markt in de EU op het oog? Doe dan een marktverkenning. Handig als u wilt weten of de markt in het EU-land past bij uw product of dienst. Neem contact op met onze adviseurs voor een gesprek over uw kansen.

Komt u er niet uit met onze hulpmiddelen? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder met uw vragen.

Vragen over internationaal ondernemen?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?