Open voor aanvragen

Dutch Good Growth Fund (DGGF)

Gepubliceerd op:
29 november 2013
Laatst gecontroleerd op:
22 december 2021

Wilt u zakendoen in een opkomende markt of een ontwikkelingsland? En kunt u hulp gebruiken bij het rondkrijgen van de financiering? De overheid ondersteunt met leningen, participaties, garanties, exportkredietverzekeringen en exportfinancieringen met terugbetaalverplichting via het Dutch Good Growth Fund (DGGF).

LET OP! Per 1 oktober 2021 is deze regeling van RVO naar Invest International gegaan. Lees meer over deze overstap en bekijk de website van Invest International.

DGGF tijdens de coronacrisis

De aanmeldingsprocedure voor DGGF blijft tijdens deze periode gewoon open. Houd er wel rekening mee dat het voor inkomende aanvragen wat langer kan duren om tot een besluit te komen. Ons team beoordeelt de aanvragen – zoals altijd – zorgvuldig.

Het DGGF is opgezet door het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Nederlandse ondernemers. Binnen het DGGF is er een onderscheid tussen investeren, importeren, exporteren en investeringsfondsen.

U wilt investeren

U wilt investeren in bijvoorbeeld een fabriek of machinepark in een DGGF-land. Maar u krijgt de financiering niet rond bij uw (huis)bank. Het DGGF-onderdeel Investeren biedt leningen, garanties en participaties met terugbetaalverplichting voor Nederlandse ondernemers, ook starters.

Heeft u al een financiering gekregen en ondervindt u moeilijkheden door de coronacrisis? Neem dan contact op met uw Investment Manager. Zij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Direct antwoord

Neem contact op met Invest International, de uitvoerder van dit onderdeel.

U wilt importeren

U wilt goederen importeren uit een DGGF-land. Met het DGGF-onderdeel Importeren kunt u steun krijgen om uw lokale leverancier voor te financieren. Ook kunt u een financiering krijgen om uw lokale leverancier direct te ondersteunen in zijn/haar groei. Daarvoor gelden specifieke voorwaarden.

Heeft u al een financiering gekregen en ondervindt u moeilijkheden door de coronacrisis? Neem dan contact op met uw Investment Manager. Zij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Direct antwoord

Neem contact op met de uitvoerder van dit onderdeel.

U wilt exporteren

U wilt goederen verkopen in of exporteren naar een DGGF-land. Het DGGF-onderdeel Exporteren biedt hiervoor een kredietverzekering en financieringsmogelijkheden.

Ondanks de coronacrisis bieden wij waar mogelijk ondersteuning aan Nederlandse exporteurs. Ook beoordelen wij de langetermijn impact op de gehele portfolio.

Direct antwoord

Neem contact op met Atradius Dutch State Business, de uitvoerder van dit onderdeel.

U bent van een investeringsfonds

U bent beheerder van een investeringsfonds en wilt de toegang tot financiering voor lokale ondernemers aantrekkelijker maken. Het DGGF-onderdeel Investeringsfondsen moedigt u aan met innovatieve initiatieven te komen.

Ondanks de coronacrisis blijven wij de financiële ecosystemen voor 'missing middle' mkb in DGGF-landen stimuleren. Dit doen we met onze investeringen en ondersteuning aan onze klanten.

Direct antwoord

Neem contact op met PwC en Triple Jump, de uitvoerders van dit onderdeel.

Meer weten?

Op www.dggf.nl leest u meer over de voorwaarden, de aanvraagprocedures, en de voorgenomen en afgesloten transacties. Of bekijk de website van Invest International.

Bent u tevreden over deze pagina?