Open voor aanvragen

Dutch Good Growth Fund (DGGF)

Laatst gecontroleerd op:
3 april 2024
Gepubliceerd op:
29 november 2013

Wilt u zakendoen in een opkomende markt of een ontwikkelingsland? En kunt u hulp gebruiken bij het rondkrijgen van de financiering? De overheid ondersteunt via het Dutch Good Growth Fund (DGGF).

LET OP! Sinds 1 oktober 2021 is deze regeling onderdeel van Invest International.

De overheid kan u ondersteunen met leningen, participaties, garanties, exportkredietverzekeringen en exportfinancieringen met terugbetalingsverplichting.

Het DGGF is opgezet door het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Nederlandse ondernemers. Binnen het DGGF is er een onderscheid tussen investeren, importeren, exporteren en investeringsfondsen.

U wilt investeren

U wilt investeren in bijvoorbeeld een fabriek of machinepark in een DGGF-land. Maar u krijgt de financiering niet rond bij uw (huis)bank. Het DGGF-onderdeel Investeren biedt leningen, garanties en participaties met terugbetalingsverplichting voor Nederlandse ondernemers, en ook voor starters.

Direct antwoord

Neem contact op met een mkb-financieringsadviseur die werkt in opdracht van Invest International, de uitvoerder van investeringen.

U wilt importeren

U wilt goederen importeren uit een DGGF-land. Met het DGGF-onderdeel Importeren kunt u steun krijgen om uw lokale leverancier voor te financieren. Ook kunt u een financiering krijgen om uw lokale leverancier direct te ondersteunen in zijn/haar groei. Daarvoor gelden specifieke voorwaarden.

Direct antwoord

Neem contact op met de adviseurs van DGGF, de uitvoerder van importeren.

U wilt exporteren

U wilt goederen verkopen in of exporteren naar een DGGF-land. Het DGGF-onderdeel Exporteren biedt hiervoor een kredietverzekering en financieringsmogelijkheden.

Direct antwoord

Neem contact op met Atradius Dutch State Business, de uitvoerder van exporteren.

U bent van een investeringsfonds

U bent beheerder van een investeringsfonds en wilt de toegang tot financiering voor lokale ondernemers aantrekkelijker maken. Het DGGF-onderdeel Investeringsfondsen moedigt u aan met innovatieve initiatieven te komen.

Direct antwoord

Neem contact op met PwC en Triple Jump, de uitvoerders van investeringsfondsen.

Meer weten?

Op www.dggf.nl leest u meer over de voorwaarden, de aanvraagprocedures, en de voorgenomen en afgesloten transacties. Of bekijk de website van Invest International.

Bent u tevreden over deze pagina?