Open voor aanvragen

Dutch Trade and Investment Fund (DTIF)

Gepubliceerd op:
30 augustus 2016
Laatst gecontroleerd op:
6 december 2021

Wilt u ondernemen in het buitenland? En heeft u moeite om de financiering rond te krijgen? Het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) biedt leningen, garanties en exportfinanciering. Zo komt u snel een stap verder met uw internationale ambities.

LET OP: Per 1 oktober 2021 is deze regeling van RVO naar Invest International gegaan. Lees meer over deze overstap en bekijk de website van Invest International.

DTIF tijdens de coronacrisis

De aanmeldingsprocedure voor DTIF loopt gewoon door tijdens deze periode. Houd er wel rekening mee dat het voor inkomende aanvragen wat langer kan duren om tot een besluit te komen. Ons team beoordeelt de aanvragen – zoals altijd – zorgvuldig.

DTIF bestaat uit 3 onderdelen: Investeren, Importeren en Exporteren. Het fonds is opgericht in 2016 en vervangt de financieringsinstrumenten Faciliteit Opkomende Markten (FOM) en Finance for International Business (FIB).

Ondernemen in het buitenland

DTIF is voor Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in buitenlandse markten. DTIF is beschikbaar voor alle landen, behalve de DGGF-landen.

Wilt u zakendoen in ontwikkelingslanden of opkomende markten? Dan kunt u terecht bij het Dutch Good Growth Fund (DGGF). Bekijk de DGGF-landenlijst.

DTIF is opgezet door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Invest International is uitvoerder van deze regeling.

U wilt investeren

U wilt uw bedrijf uitbreiden en gaat een locatie opzetten in een DTIF-land. Het DTIF-onderdeel Investeren biedt hiervoor steun in de vorm van leningen en garanties met terugbetaalverplichting.

Heeft u al een financiering gekregen en ondervindt u moeilijkheden door de coronacrisis? Neem dan contact op met uw Investment Manager. Zij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Direct antwoord

Neem contact op met Invest International, de uitvoerder van dit onderdeel.

U wilt importeren

U wilt goederen importeren, maar u krijgt de financiering niet rond. Het DTIF-onderdeel Importeren ondersteunt u om hun lokale leverancier voor te financieren. Onder specifieke voorwaarden kunt u ook financiering krijgen om uw lokale leverancier direct te ondersteunen in zijn groei.

Heeft u al een financiering gekregen en ondervindt u moeilijkheden door de coronacrisis? Neem dan contact op met uw Investment Manager. Zij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Direct antwoord

Neem contact op met RVO, de uitvoerder van dit onderdeel.

U wilt exporteren

U wilt kapitaalgoederen exporteren. Het DTIF-onderdeel Exporteren kan hiervoor een exportkredietverzekering en exportfinanciering bieden.

Let op: vanwege de coronacrisis is de regeling voor een exportkredietverzekering uitgebreid.

Direct antwoord

Neem contact op met Atradius Dutch State Business, de uitvoerder van dit onderdeel.

Wet- en regelgeving

Bent u tevreden over deze pagina?