Open voor aanvragen

Na uw melding verkoop voor openbare opslag

Gepubliceerd op:
19 mei 2021
Laatst gecontroleerd op:
31 mei 2021

U heeft de verkoop van producten voor de openbare opslag bij ons gemeld. U verkoopt uw producten tegen een vaste prijs of door inschrijving. Als de Europese Commissie uw aanvraag aanvaardt (accepteert), levert u uw producten. Zorg dat u uw producten op de juiste tijd en manier levert.

Verkoop tegen de vaste prijs

Heeft u de verkoop van uw producten gemeld tegen de vaste prijs? Wij geven uw melding door aan de Europese Commissie. Dit doen we iedere dinsdag. Of iedere werkdag als de maximum aankoophoeveelheid bijna is bereikt. De Commissie koopt elk jaar maximaal 50.000 ton boter en 109.000 ton mageremelkpoeder voor de vaste prijs. De Commissie neemt dit besluit binnen 2 werkdagen als er elke week boter wordt gemeld. Gebeurt dit elke dag? Dan doen ze dit binnen 5 werkdagen.

Melding verkoop goedgekeurd

Na dit besluit sturen wij u binnen 5 werkdagen uw leveringsbon. Als uw melding is aanvaard, ontvangt u binnen 5 werkdagen een leveringsbon. Op de leveringsbon staat:

 • de aankoopprijs;
 • de hoeveelheid die u levert;
 • de laatst mogelijke datum waarop u levert;
 • de opslagplaats waaraan u levert.

Als wij uw melding niet in behandeling nemen (niet ontvankelijk), ontvangt u binnen 3 werkdagen een brief.

Maximum aankoophoeveelheid bereikt

Als de maximum aankoophoeveelheid wordt bereikt, kan de Europese Commissie:

 • de aankoop tegen de vaste prijs stoppen;
 • de aanvragen die nog niet zijn aanvaard weigeren;
 • op de laatste dag per aanvraag een vast deel aanvaarden tot het maximum is bereikt.

Aanvaardt de Commissie uw aanvraag maar voor een deel? Dan mag u uw aanvraag intrekken. Dit mag binnen 5 werkdagen. Wij geven dan uw zekerheid vrij.

Verkoop door inschrijving

Heeft u zich ingeschreven om producten voor de openbare opslag te verkopen? Wij geven dan de aangeboden boter en mageremelkpoeder door aan de Europese Commissie. Na elke inschrijving besluit zij of ze de aangeboden hoeveelheden aanvaardt. Dit doet zij door:

 • geen maximum aankoopprijs vast te stellen. Zij wijst alle inschrijvingen af. Of;
 • een maximum aankoopprijs vast te stellen. Zij aanvaardt alle inschrijvingen die niet hoger zijn dan de maximum prijs.

Als de Commissie uw inschrijving aanvaardt, dan krijgt u van ons binnen 5 werkdagen de leveringsbon. Aanvaardt ze uw aanvraag niet? Dan krijgt u binnen 3 werkdagen na dit besluit een brief.

Levering van uw producten

Aanvaardt de Europese Commissie uw aanvraag voor de verkoop van uw producten? Dan mag u uw producten leveren. U bepaalt de dag en de tijd waarop u levert in overleg met de opslaghouder. Vermeld de gewenste leverdatum op uw offerte- of inschrijfformulier. De opslaghouder houdt hiermee rekening mee.

Datum levering

U krijgt van ons een leveringsbon. Op de leveringsbon staat de laatste dag waarop u mag leveren. Dit is:

 • binnen 21 dagen nadat wij u de leveringsbon sturen;
 • op zijn vroegst de dag nadat wij de leveringsbon sturen.

Is de laatste dag voor levering een zaterdag, zondag of feestdag? U mag dan leveren op de eerste werkdag daarna. De datum van levering is de datum waarop al uw producten in het opslagpand zijn ingeslagen. Ligt uw boter al in het opslagpand? Dan is de leverdatum de dag nadat we de leveringsbon sturen.

Overnamebewijs

U levert uw producten op het laadperron van het opslagpand. De kosten voor het lossen zijn voor onze rekening. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert uw partijen en neemt monsters. Als uw producten aan de voorwaarden voldoen, krijgt u van ons een overnamebewijs. Dit sturen we naar u en naar de opslaghouder. In het overnamebewijs staan:

 • de geleverde hoeveelheden;
 • de kenmerken;
 • als dit geldt, de hoeveelheden die niet zijn overgenomen.

Betaling

Heeft u alle producten op tijd en volgens de voorwaarden aan ons geleverd? U krijgt dan binnen 65 dagen uw betaling. Ook krijgt u van ons een aankoopfactuur met daarop:

 • het aankoopbedrag;
 • de vergoeding voor de pallets;
 • het btw bedrag (9% voor het aankoopbedrag en 21% voor de waarde van de pallets).

Opslag

Wij hebben met een aantal opslagpanden een contract. U kunt hier vooraf de boter of het mageremelkpoeder opslaan. U maakt hierover zelf een afspraak met de opslaghouder. U kunt de opslagpanden bij ons opvragen. Dit kan per e-mail naar: ooboter@rvo.nl (boter) of oommp@rvo.nl (mageremelkpoeder).

Vragen over de openbare opslag?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
 • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?