Tijdelijk gesloten voor aanvragen

MIT: Kennisvouchers

Gepubliceerd op:
13 maart 2014
Laatst gecontroleerd op:
1 maart 2024

Bent u een mkb'er en heeft u een kennisvraag over de vernieuwing van uw producten, productieprocessen of diensten? Als een kennisinstelling uw vraag gaat beantwoorden, kunt u gebruik maken van een kennisvoucher. Met deze 'waardebon' kunt u maximaal 70% van de rekening van de kennisinstelling betalen. Zo stimuleert de overheid innovatie.

Budget en looptijd

Startdatum:
dinsdag 9 april 2024
09:00
Einddatum:
dinsdag 29 oktober 2024
17:00
Totaal budget:
€ 2.000.000
Aanvullende informatie:
Let op: het budget en de looptijd zijn pas definitief na publicatie in de Staatscourant. We verwachten deze publicatie uiterlijk half maart 2024.

Alleen landelijk budget

Bij de MIT-regeling zijn er landelijke budgetten en/of budgetten per regio. Dit verschilt per MIT-instrument. Voor Kennisvouchers is alléén landelijk budget beschikbaar.

2 soorten vouchers

In 2024 zijn er 2 soorten vouchers:

 • Kleine vouchers ter waarde van € 5.250
  Als ondernemers eenzelfde of soortgelijke kennisvraag hebben, geldt het volgende. Maximaal 3 ondernemers kunnen maximaal 3 kleine kennisvouchers met dezelfde vraag indienen bij één kennisinstelling. De kennisinstelling krijgt dan een groter bedrag om de vraag te beantwoorden. Het antwoord wordt vervolgens gedeeld met aanvragende ondernemers.
 • Grote vouchers ter waarde van € 9.000

Voorwaarden

 • U bent een mkb'er en u zoekt antwoord op een kennisvraag over de vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten.
 • Als u samen met andere mkb'ers een bundel kleine vouchers aanvraagt, dan gaat het om eenzelfde of soortgelijke kennisvraag.
 • Een kennisinstelling gaat die kennisvraag beantwoorden.
 • Met een kleine voucher of een bundel van kleine vouchers kunt u maximaal 70% van de rekening van de kennisinstelling betalen.
 • Met een grote voucher kunt u maximaal 40% van de rekening van de kennisinstelling betalen.
 • Na ontvangst van de voucher dient u binnen 4 maanden een ondertekende opdracht of offerte van de kennisinstelling in. Deze termijn van 4 maanden kan niet verlengd worden.
 • Na afronding van het project draagt u de voucher over aan de kennisinstelling. De kennisinstelling verzilvert de voucher bij RVO. Dit verloopt via Mijn RVO.
 • De maximale waarde van een kleine voucher is € 5.250. Van een bundel van 3 kleine vouchers is de maximale waarde € 15.750.
 • De maximale waarde van een grote voucher is € 9.000. Grote vouchers kunt u niet stapelen.

Gebruik loketwijzer

Voor de MIT-regeling zijn er regionale loketten en een landelijk RVO-loket. Waar u uw aanvraag moet indienen, verschilt per MIT-instrument. Voor Kennisvouchers kunt u alléén een aanvraag indienen bij het landelijk RVO-loket. U kunt altijd onze loketwijzer gebruiken voor het bepalen van het juiste loket.

Na uw aanvraag

Heeft u een Kennisvoucher aangevraagd?

Lees meer over het proces na uw aanvraag

Meer weten?

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?