MIT: Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren

Laatst gecontroleerd op:
12 april 2024
Gepubliceerd op:
16 november 2023

Wilt u als mkb'er aan de slag met innovatieprojecten? Dan is de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) mogelijk iets voor u. De MIT stimuleert innovatie bij het midden- en kleinbedrijf (mkb) over regiogrenzen heen.

Ook stimuleert de MIT dat het mkb bijdraagt aan de kennis- en innovatie-agenda's van de Missies voor de toekomst.

MIT-instrumenten

De MIT kent verschillende instrumenten. Lees meer over welke instrumenten de beste mogelijkheden voor ondersteuning van uw activiteiten geven. 

De Haalbaarheidsprojecten worden niet meer uitgevoerd door RVO. U kunt deze alleen nog regionaal aanvragen. Bekijk in de Loketwijzer waar u moet zijn.

Open voor aanvragen

Subsidie voor mkb om een R&D-samenwerkingsproject op te zetten voor de ontwikkeling en vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Deze subsidie is een van de instrumenten van de MIT.

Aanvragen vanaf 11 juni 2024 tot en met 17 september 2024.

Unknown subsidy status
Open voor aanvragen

Voucher voor mkb om een vraag over innovatie te laten beantwoorden door een kennisinstelling. De waarde is maximaal 70% van de rekening. Deze subsidie is 1 van de instrumenten van de MIT.

Aanvragen vanaf 9 april 2024 tot en met 29 oktober 2024.

Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Subsidie voor Topconsortia Kennis en Innovatie om netwerkactiviteiten zoals masterclasses, workshops of conferenties te organiseren voor het mkb. Deze subsidie is 1 van de instrumenten van de MIT.

Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Subsidie voor Topconsortia Kennis en Innovatie om via een innovatiemakelaar managementadvies te geven aan mkb'ers. Deze subsidie is 1 van de instrumenten van de MIT.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?