Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Veranderingen voor Zon-PV en Wind in SDE++

Gepubliceerd op:
24 juni 2024

Vanaf 2024 gaan er voor nieuwe aanvragen in de categorieën Zon-PV en Wind een aantal dingen veranderen. Op deze pagina leest u welke dat zijn en wat dat voor u betekent.

Te hoge winst verrekenen

Voortaan gaan we bij hoge elektriciteitsprijzen ‘overwinst’ verrekenen met de subsidie die u ontvangt voor de elektriciteit die u aan het  net levert. Dit zijn we verplicht vanwege Europese regelgeving. Wat overwinst is en hoe we deze gaan verrekenen, ziet u in dit animatiefilmpje.

Geen subsidie voor uw eigen verbruik

U krijgt alleen subsidie voor de opgewekte elektriciteit die u teruglevert aan het net. Voor de opgewekte stroom die u zelf verbruikt, krijgt u geen subsidie meer. Dit is bedoeld om het eigen verbruik te bevorderen en de belasting van het elektriciteitsnet te verminderen. Bovendien is het voor u een manier om uw overwinst te verkleinen.

Geen backward banking meer

Backward banking is niet meer toegestaan. Dat betekent dat u jaren met tegenvallende elektriciteitsopwek niet kunt compenseren met opwek uit eerdere jaren om meer subsidie te ontvangen. Dit is om te voorkomen dat een overschot aan opwek meetelt in de berekening van uw overwinst. Lees meer over banking.

In opdracht van:
  • Ministerie van Klimaat en Groene Groei
Bent u tevreden over deze pagina?