Open voor aanvragen

4impact Seed Fund II B.V.

Gepubliceerd op:
7 juni 2024

4impact Seed Fund II B.V. richt zich op in Nederland gevestigde jonge innovatieve ondernemingen die digitale technologie toepassen om positieve impact te maken op mens en milieu. 

Gegevens fonds

 • Totale looptijd fonds: 2023 – 2033
 • Investeringsperiode: 2023 – 2028
 • Investeringsbudget: € 12.000.000
 • EZ-lening: € 6.000.000

Strategie

De digitale revolutie zal zich voortzetten met unieke mogelijkheden om positieve veranderingen te realiseren voor mens en milieu. De bedrijven die zich richten op maatschappelijke en duurzame oplossingen in combinatie met sterk financieel rendement, zijn de bedrijven van de toekomst.

Toegevoegde waarde

Naast het verstrekken van kapitaal biedt 4impact:

 • Ervaring: het fondsmanagement heeft jarenlange internationale financierings- en investeringservaring bij gerenommeerde bedrijven zoals Goldman Sachs, Mubadala, GE Capital en Hayfin gecombineerd met ondernemingservaring als (co)-founder van digitale bedrijven. Ook heeft het fonds een eigen impact venture capital track-record en een unieke positie met ondersteuning bij het opzetten en analyseren van teams door ervaring bij Egon Zehnder en Young Global People.
 • Uniek netwerk: Het 4impact netwerk bestaat uit succesvolle lokale en internationale ondernemers, mensen op senior posities in het bedrijfsleven en met financiële achtergrond. Daarnaast heeft 4impact goede contacten bij (inter)nationale venture capital fondsen. Door samen te werken en het ecosysteem van 4impact in te zetten kan het fonds deuren openen voor de ventures en veel inzicht bieden in implementatie en strategie.
 • Inzicht en support: Het fonds werkt samen met de ondernemers en helpt hen met het stellen van strategische doelen, commerciële introducties, vervolgfinancieringen, team en cultuur en het waarborgen van de impactmissie. Dit alles met als uiteindelijk doel het bedrijf uit te laten groeien tot een nationaal en internationaal relevante speler.

Selectiecriteria

4impact hanteert de volgende selectiecriteria:

 • Team: Sterke en gedreven ondernemers en gebalanceerd team
 • Impact: Positieve en meetbare impact
 • Tech: Digitaal tech4good
 • Commercieel: Sterk en schaalbaar businessmodel, aanwezige (initiële) commerciële omzet
 • Markt: Grote aantoonbare marktpotentie
 • Geografie: Hoofdkantoor in Nederland met internationale ambities en groeimogelijkheden.
 • Unieke support: Bedrijven waar 4impact naast geld toegevoegde waarde heeft 

Doelgroep

Nederlands gevestigde jonge innovatieve ondernemingen die digitale technologie toepassen om positieve impact te maken op mens en milieu. De impactfocus ligt op ‘planet’ en ‘people’ waarbij de impact inherent is in het businessmodel en direct meetbaar is. Wat betreft digitale technologie kijkt 4impact naar bedrijven die een uniek en lastig te kopiëren oplossing hebben op het gebied van onder andere SaaS, AI, remote sensing, big data en nieuwe technologieën. De ventures moeten een sterk onderbouwd businessmodel hebben en markt tractie aan kunnen tonen met initiële omzet. Ze mogen niet langer dan 7 jaar commercieel actief zijn.

Beoogde resultaten

Het fonds heeft een investeringsperiode van 5 jaar en streeft ernaar minimaal 10 investeringen te doen en deze actief te ondersteunen bij de groei.

Fondsmanagement

Aline B.V.

Contactgegevens

4impact capital
Titaan
Saturnusstraat 95
2516 AG, Den Haag

E-mail: connect@4impact.vc
Website:  www.4impact.vc 
Contactpersoon:  Victor Straatman, email: victor@4impact.vc
Contactpersoon:  Pauline Wink, e-mail: pauline@4impact.vc 

Meer informatie

Wilt u als investeerder start-ups ondersteunen met financiering en uw kennis, netwerk en ervaring? Maak dan gebruik van de Seed Capital-regeling.

Bent u tevreden over deze pagina?