Open voor aanvragen

Brabant Life Sciences Seed Fonds

Gepubliceerd op:
21 november 2011
Laatst gecontroleerd op:
10 februari 2020

Het Brabant Life Sciences Seed Fonds richt zich op startende bedrijven op het grensvlak van 'groene' en 'rode' life sciences, dus alles van agro en food tot health.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2009 - 2019
  • Investeringsperiode: tot 1 juni 2013
  • Investeringsbudget: € 8 miljoen
  • EZ-lening: € 4 miljoen

Strategie

Het Brabant Life Sciences Seed Fonds is een initiatief van het WesterToren Innovation Centre, een private incubator in Den Bosch. Aandeelhouders zijn de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Rabobank ’s-Hertogenbosch e.o. en investeringsmaatschappijen Bossche Investerings Maatschappij en Biox Biosciences BV. Net als de incubator richt dit nieuwe Seedfonds zich op startende bedrijven op het grensvlak van 'groene' en 'rode' life sciences, dus alles van agro en food tot health.

Selectiecriteria

De selectiecriteria zijn conform de doelstelling en doelgroep van de regeling. Daarnaast worden de volgende criteria gehanteerd:

  • uitstekend marktpotentieel
  • uitstekende IP-mogelijkheden
  • een voorzienbaar exit potentieel
  • uitstekende kwaliteit van het management en
  • het management moet zelf mee investeren

Doelgroep

Het fonds richt zich op duurzame life sciences starters in een zeer vroege fase (na vastlegging proof of principle) die producten/processen ontwikkelen op het grensvlak tussen de groene- (agro, food) en rode- (health) biotechnologie.

Beoogde resultaten

Het Brabant Life Sciences Seed Fonds heeft een budget van € 8 miljoen en wil daarmee de komende 4 jaar 10 tot 12 investeringen doen van minimaal een ton en maximaal € 1,6 miljoen.

Fondsmanagement

Het fondsmanagement is ondergebracht bij WesterToren Innovation Ventures B.V. Het management bestaat uit Jan van der Hoeven, Miranda Janssen en Wim Jongen.

Contactgegevens

Brabant Life Sciences Seed Fonds
Onderwijsboulevard 219
5223 DE ’s-Hertogenbosch
Telefoonnnummer: (073) 627 45 20
Faxnummer: (073) 627 45 25
E-mail: info@blsf.nl
www.blsf.nl

Contactpersoon: Miranda Janssen

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op
Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?