Open voor aanvragen

Brightlands Agrifood Fund

Gepubliceerd op:
28 september 2017
Laatst gecontroleerd op:
30 januari 2020

Dit fonds richt zich op de agri- en foodsector (gezonde voeding, smart farming en biomassa proces technologieën) met een toegevoegde waarde voor en door het Brightlands ecosysteem.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2017 – 2029
  • Investeringsperiode: 2017 – 2023
  • Investeringsbudget: € 12.000.000
  • EZ-lening: € 6.000.000

Strategie

Brightlands Agrifood Fund is een onafhankelijk regionaal venturecapitalfonds met de Rabobank, Provincie Limburg, LIOF, Van Herk Ventures en de LLTB als investeerders. Het fonds richt zich op het verschaffen van venture capital voor bedrijven actief in de agrifood-sector en een fit met het Brightlands ecosysteem (www.brightlands.com). De focus ligt vooral op bedrijven werkzaam op het gebied van veilige en gezonde voeding, smart farming en biomassa-procestechnologieën.

Toegevoegde waarde

Het fonds wordt gemanaged door Brightland Venture Partners (BVP). BVP is verantwoordelijk voor het management van 3 verschillende fondsen waaronder ook Limburg Ventures (2004) en Chemelot Ventures (2014). Het fondsmanagement beschikt over ruime ervaring en deskundigheid in voor venture capital relevante gebieden (o.m. schaalbare businessmodellen, patentstrategie, structurering van de onderneming, marktfocus) en netwerken (o.a. co-investeerders, relevante R&D/klanten/marktpartijen en een netwerk van relevante personen om het team te versterken).

Het ecosysteem van Brightlands Campus Greenport Venlo (met onder meer voor het bedrijf relevante R&D faciliteiten en business developers) en ook andere Brightlands-locaties zoals Brightlands Chemelot Campus (biobased chemie en materialen), Brightlands Maastricht Health Campus (klinische tests) en de Brightlands Smart Services Campus (big data) in Heerlen zullen dit onderscheidend vermogen verder versterken.  

Selectiecriteria

Naast een fit met het Brightlands-ecosysteem zijn belangrijke investeringscriteria: sterk management, een baanbrekende unieke technologie met proof-of-principle, wereldwijd marktpotentieel, sterke groeiambitie, aannemelijk businessmodel en een exitmogelijkheid binnen 5-7 jaar. Kapitaalinjecties variëren van circa € 0,5 tot € 3,5 miljoen.

Doelgroep

Jonge innovatieve ondernemingen die met vernieuwende technologie en/of disruptief businessmodel impact willen hebben op de agrifood-sector.

Beoogde resultaten

Brightlands Venture Partners verwacht in de komende 6 jaar tijd 8 tot 10 participaties te doen.

Fondsmanagement

Brightlands Venture Partners B.V.

Contactgegevens

Brightlands Agrifood Fund
Brightlands Chemelot Campus, Center Court 1.026, Urmonderbaan 22, 6167 RD Geleen
Brightlands Campus Greenport Venlo, Villa Flora, Sint Jansweg 20, 5928 RC Venlo

www.brightlandsventurepartners.com
https://brightlandsventurepartners.com/funds/
www.brightlandsagrifoodfund.com

Contactpersonen:

Vragen over SEED Capital?

Neem contact met ons op

Info in English

 
Bent u tevreden over deze pagina?