Open voor aanvragen

CapitalT Seed B.V.

Laatst gecontroleerd op:
2 november 2020
Gepubliceerd op:
8 oktober 2020

CapitalT Seed B.V. richt zich op Nederlandse techbedrijven in een vroege fase, met het managementteam als belangrijkste uitgangspunt.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2020 - 2025
  • Investeringsperiode: 2025 - 2030
  • Investeringsbudget: € 10 miljoen
  • EZK-lening: € 5 miljoen

Strategie

CapitalT investeert in early stage software technologie start-ups met een briljant team. Het Seedfonds richt zich op Nederlandse technologische bedrijven in een vroege fase. Een vereiste is een data, artificial intelligence of machine learning component (dit vormt het uitgangspunt). Dit kan vervolgens resulteren in een SaaS, PaaS, platform of smartware oplossing (B2B en B2C).

Toegevoegde waarde

Het fondsmanagement heeft jarenlange operationele ervaring als investeerder. Het fonds onderscheidt zich als expert voor start-up teams door een wetenschappelijk gevalideerde teamscan. Met deze scan ondersteunt het fonds teams met de groei en de teamdynamiek. Het fonds heeft ervaring in de internationale technologiesector en daarmee een groot netwerk zowel binnen Nederland als op internationaal niveau.

Selectiecriteria

Het fonds hanteert de volgende criteria:

  • Software technologie
  • Vroege fase
  • Complementair team
  • Internationale ambitie

Doelgroep

Start-ups met een briljant team in de software technologiesector die internationaal willen schalen. Het fonds is met name geïnteresseerd in start-ups actief in EdTech, Digital Health, Climate Tech en B2B SaaS.

Beoogde resultaten

CapitalT Seed heeft een looptijd van 10 jaar en een budget van € 10 miljoen. Het streven is om met dit fonds ongeveer 14 investeringen te doen. Het moederfonds CapitalT investeert in de participaties die in een mogelijke vervolgronde extra groeikapitaal willen ophalen.

Fondsmanagement

Het fondsmanagement ligt bij dr. Eva de Mol en Janneke Niessen.

Contactgegevens

CapitalT Seed B.V.
Fred Roeskestraat 115
1076 EE Amsterdam
E-mail: hello@capitaltvc.com
Website: https://www.capitaltvc.com/

Contactpersoon: Eva de Mol

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op

Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?