Open voor aanvragen

Curie Capital 3 B.V.

Gepubliceerd op:
28 juli 2023
Laatst gecontroleerd op:
4 januari 2024

Curie Capital 3 B.V. is opgericht in 2018 en is een investeringsfonds dat zich richt op life sciences. Dit investeringsfonds is gevestigd in Amsterdam. Het fonds investeert in vroegefase-bedrijven met getalenteerde teams en boeiende wetenschap en technologie. 

Gegevens fonds

  • Totale looptijd fonds: 2022 - 2032
  • Investeringsperiode: 2022 - 2028
  • Investeringsbudget: € 12 miljoen
  • EZK-lening: € 6 miljoen

Strategie

Curie Capital 3 B.V. investeert in én ondersteunt getalenteerde teams met opvallende ideeën voor life science. Dit investeringsfonds biedt toegang tot haar uitgebreide netwerk en werkt, wanneer nodig, samen met ervaren mede-investeerders. 

Bij Curie Capital ligt de focus op biotechnologie, farmaceutische en medische technologiebedrijven in de series 'seed' en 'A'. Deze bedrijven richten zich meestal op therapeutica, diagnostiek of medische apparaten in de klassen IIb en III.

De investeringen gelden alleen voor bedrijven met een Nederlands hoofdkantoor, die tot nu toe niet meer dan € 3,5 miljoen hebben opgehaald in durfkapitaal uit eigen vermogen (Venture Capital equity) en converteerbare leningsovereenkomsten.

Toegevoegde waarde

Het doel van Curie Capital is om met slim kapitaal waardevolle projecten met succesvolle biotech-ondernemers te versnellen. Zo willen zij samen slimmere zorg en een beter herstel voor patiënten mogelijk maken. Dit kan onder meer via betere behandeling van hersenbloedingen, betere tumorlokalisatie bij borstkankeroperaties en een nieuw middel dat onder andere de oorzaak van auto-immuunziekten aanpakt. 

Selectiecriteria

  • Het kapitaal moet worden toegepast voor medische productontwikkeling. Dit kunnen geneesmiddelen, medische technologie, diagnostiek of 'enabling technologies' zijn;
  • Het te ontwikkelen product moet een duidelijke positieve impact op de zorg kunnen hebben;
  • Het te ontwikkelen product is schaalbaar te produceren en in te zetten;
  • Het team kent zijn eigen sterktes en beperkingen. Het staat open voor externe hulp en advies.

Doelgroep

Het fonds investeert in Nederlandse life sciences bedrijven - met minder dan € 3,5 miljoen in eerdere investeringen - die een investeerder zoeken voor hun seed-, seed-extension- of serie A-rondes.

Beoogde resultaten

Curie Capital 3 B.V. verwacht in 7 ondernemingen te investeren. 

Fondsmanagement

Mariëtte van der Velden, Han de Groot, Olivier Tak en Thom Frielink beheren het fonds. 

Contactgegevens

Curie Capital 3 B.V.
Prof. J.H. Bavincklaan 4
1183 AT, Amstelveen
E: dealflow@curiecapital.nl
Website: www.curiecapital.nl              

Contactpersoon: Thom Frielink, E: thom@curiecapital.nl

Bent u tevreden over deze pagina?