Open voor aanvragen

DeepTechXL Seed Fund B.V.

Gepubliceerd op:
31 mei 2022

DeepTechXL Seed Fund B.V. helpt veelbelovende deep tech start-ups in de maakindustrie bij hun droom om duurzaam impact te maken.

Gegevens fonds

 • Totale looptijd: 2022 - 2034
 • Investeringsperiode: 2022 - 2028
 • Investeringsbudget: € 18 miljoen
 • EZK-lening: € 9 miljoen

Strategie

DeepTechXL Seed Fund B.V. investeert € 100.000 tot  €2.000.000 per bedrijf in de seed fase. Daarnaast heeft DeepTechXL Seed Fund B.V. een fonds dat vervolginvesteringen kan doen in series A - C.

Toegevoegde waarde

DeepTechXL Seed Fund B.V. vraagt vanwege haar complexiteit om méér dan alleen financiële middelen. Het fonds is dan ook méér dan alleen een investeringsvehikel. In het fonds investeren onder andere strategische partners en mede-initiators als ASML, PME Pensioenfonds, Invest-NL, Philips, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en TNO. Met hun investering bieden zij ondersteuning  aan start-ups in de vorm van kennis, netwerk, programma's, licenties en business development support. Het fonds kan start-ups in contact brengen met een 1e klant (launching customer), helpen bij het vinden van de juiste partners in de supply chain, het betreden van nieuwe markten of het opschalen van de productie. De fondsmanager heeft jaren ervaring met en een bewezen track record op het gebied van deep tech venture building, venture capital investeringen en transactiepraktijk.

Selectiecriteria

Geselecteerde start-ups:

 • maken gebruik van één van de volgende sleuteltechnologieën: Engineering & Fabrication, Advanced Materials, Photonics & Light, Quantum technology, Digital technology, of Nano technology;
 • dragen bij aan één van de 4 grote maatschappelijke thema's (Health & Care, Energy Transition & Sustainability, Security, Agriculture & Food & water);
 • maken impact op de Sustainable Development Goals zoals gedefinieerd door de United Nations;
 • maken gebruik van beschermde technologieën (octrooien, licenties enzovoorts.), die toegepast worden in de maakindustrie door bedrijven met een Nederlands hoofdkantoor;
 • betreden de internationale markten met een significant omzetpotentieel;
 • staan open voor coaching.

Doelgroep

DeepTechXL Seed Fund B.V. investeert in Nederlandse deep tech start-ups die sleuteltechnologieën gebruiken om bij te dragen aan een van de 4 maatschappelijke thema's en daardoor impact maken op de Sustainable Development Goals.

Beoogde resultaten

Het fonds verwacht in zo'n 18 tot 26 bedrijven te participeren.

Fondsmanagement

Het fondsteam is een unieke mix van succesvolle tech ondernemers, deep tech experts, VC investeerders en M&A professionals.

Contactgegevens

DeepTechXL
High Tech Campus 27
5656 AE, Eindhoven
Email: info@deeptechxl.com
Website: www.deeptechxl.com

Contactpersoon: Hessel Mittelmeijer, E: Hessel@deeptechxl.com

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op

Info in English

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?