Open voor aanvragen

Disruptive Technology Ventures Seed Fund II B.V.

Gepubliceerd op:
11 januari 2022

Disruptive Technology Ventures Seed Fund II (DTV SF II) richt zich op het succesvol naar de markt brengen van unieke en disruptieve technologie-starters. Het fonds is opgezet door ondernemers voor ondernemers. Daarmee is het in staat om waardevolle ondersteuning te bieden gedurende alle fasen van de onderneming, van initiële lancering tot scale-up en uiteindelijke exit.

Gegevens fonds

Totale looptijd: 2021 - 2031
Investeringsperiode: 2021 - 2026
Investeringsbudget: € 12 miljoen
EZK-lening: € 6 miljoen

Strategie

DTV SF II richt zich op early stage technologiebedrijven die hun onderscheidende vermogen halen uit unieke en disruptieve technologieën. De focus ligt op ondernemingen met Nederlandse wortels met internationale ambities.

Toegevoegde waarde

Het fonds speelt een actieve en betrokken rol bij haar deelnemingen. Door haar gemeenschappelijke ruime ervaring in ondernemerschap en investeringen in technologiebedrijven kan het team van DTV SF II een waardevolle coach zijn voor de ondernemers in haar deelnemingen. Daarnaast kan het fonds ondersteunen bij onder andere het inrichten en professionaliseren van processen en de organisatie, het leggen van contacten en het aangaan van complexe overeenkomsten en partnerships.

Selectiecriteria

  • unieke technologie die 10 keer beter is dan de gouden standaard;
  • disruptieve potentie in de markten waarin het bedrijf opereert;
  • early stage - ten minste een 'minimum viable' product en uitzicht op de 1e betalende klanten;
  • sterk team met gepassioneerde ondernemers.

Doelgroep

DTV SF II richt zich op een brede groep technologiestarters die voldoen aan bovengenoemde selectiecriteria. Specifiek richt het fonds zich op bedrijven die op basis van big data en artificial intelligence waardevolle business modellen ontwikkelen. Dit kan zowel met publieke als zelf gecreëerde data. Eigen hardware kan hierin een meerwaarde vormen, zolang deze hardware een essentieel onderdeel is van de datacreatie of -analyse.

Beoogde resultaten

DTV SF II is van plan in ongeveer 8 deelnemingen te investeren. De investeringen variëren in omvang van minimaal € 100.000 tot maximaal € 3.000.000, waarbij het fonds de investeringen opknipt in verschillende rondes, gekoppeld aan mijlpalen. Het fonds staat ook positief tegenover co-investeringen met andere fondsen.

Fondsmanagement

Disruptive Technology Ventures Management B.V. voert het fondsmanagement. De fondsmanagers zijn Daan Nollen en Marcel Kannekens.

Contactgegevens

Disruptive Technology Ventures Seed Fund II B.V.
Gustav Mahlerlaan 1212
1081 LA Amsterdam
www.dtventures.nl

Contactpersoon: Daan Nollen, daan.nollen@dtventures.nl

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op

Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?