Open voor aanvragen

Dutch Security Tech Fund 4 C.V.

Laatst gecontroleerd op:
29 oktober 2020
Gepubliceerd op:
2 maart 2020

Het fonds Dutch Security Tech Fund 4 C.V. is dé investeerder in (Cyber)security en Internet of Things (IoT) Security-oplossingen. Investeerders in dit fonds zijn onder meer InnovationQuarter, KPN Ventures en de Gemeente Den Haag en verschillende particuliere investeerders en/of angel investors.

Gegevens fonds

 • Totale looptijd: 2019 - 2028
 • Investeringsperiode: 2019 - 2023
 • Investeringsbudget: € 12 miljoen
 • EZK-lening: € 6 miljoen

Strategie

Dutch Security Tech Fund 4 C.V. is onderdeel van het Dutch Security TechFund, dat ook investeert in scale-ups en volwassen Cybertech-bedrijven. Net als eerdere fondsen heeft dit gespecialiseerde Cybertechfonds als doel veelbelovende, innoverende start-ups naar de volgende fase te brengen. Dit doen zij door actieve ondersteuning. Het fonds heeft een vestiging op The Hague Security Delta waar marktkennis, talent en toegang tot markten aanwezig is.

Toegevoegde waarde

Industriekennis, netwerk, hands on support, internationale toegang en kapitaal.

Selectiecriteria

Het fonds heeft de volgende selectiecriteria:
 • Oplossing voor een (Cyber) security of IoT Security uitdaging   
 • Innovatief, disruptief en schaalbaar idee
 • Nederlandse ondernemingen of ondernemingen die zich in Nederland willen vestigen
 • Visie
 • Gepassioneerd team
 • Seed fase
 • Investeringsvraag tot maximaal circa € 1 miljoen

Naast het Seedfonds wordt ook geïnvesteerd vanuit het moederfonds Dutch Security TechFund. Dit is voor investeringen die meer in de scale-up- en/of volwassen fase zijn beland en dus buiten de Seed-criteria vallen.

Doelgroep

Start-ups en early stage bedrijven in de sector (Cyber)security en IoT Security.

Beoogde resultaten

Doel is het opbouwen van een portfolio van maximaal 15 bedrijven die een bijdrage leveren binnen het Nederlandse ecosysteem aan een veiligere digitale wereld, met een divers team dat in staat is internationale groeibedrijven te bouwen. Voor scale-ups is binnen het hoofdfonds (Dutch Security TechFund) een apart budget beschikbaar.

Fondsmanagement

TIIN Capital beoogt als fondsmanager met dit 6e fonds innovaties en groei te stimuleren in de sector (Cyber)security en IoT Security. Dit doen zij met ondersteuning van een Industry Panel, betrokken investeerders en een team dat ervaren is in het boosten van technologische innovatie en het opstarten en opschalen van jonge, veelbelovende bedrijven. De beoogde innovaties leveren een positieve bijdrage aan een veiligere (digitale) wereld. TIIN Capital vormt samen met het ecoysteem een netwerk, dat innovatie in (Cyber)security wil stimuleren en uitbouwen.

Contactgegevens

Dutch Security Tech Fund 4 C.V.
Gooimeer 6-05
1411 DD Naarden

Vestiging Den Haag
Campus The Hague Security Delta (HSD)
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag
www.tiincapital.nl
info@tiincapital.nl

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op
Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?