Open voor aanvragen

ICF3 Technopartner B.V.

Gepubliceerd op:
16 augustus 2022
Laatst gecontroleerd op:
18 augustus 2022

ICOS Capital Fund III (ICF3) is een samenwerkend corporate venturing fonds. ICF3 werkt nauw samen met corporate investeerders die actief zijn in de sectoren agrofood en duurzame chemie en materialen, naast financiële en publieke investeerders. Het fonds investeert in bedrijven met innovatieve doorbraaktechnologieën die bijdragen aan energie- en klimaatdoelstellingen zoals het bereiken van 'net zero' (klimaatneutraliteit) in de industrie.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2020 – 2023
  • Investeringsperiode: 2024 – 2028
  • Investeringsbudget: € 20.000.000
  • EZ-lening: € 10.000.000

Strategie

ICF3 TechnoPartner B.V. investeert in innovatieve start-ups in de seed en pre-A fase, die de ambitie hebben om een scale-up te worden door grootschalige, industriële implementatie van doorbraaktechnologie. Het fonds heeft corporate investeerders in de investeerdersgroep die kunnen helpen (op het moment van investeren of in een latere fase) als partner met kennis over hoe je een nieuwe oplossing toepast in de industrie, als afnemer, of op een andere manier.

Toegevoegde waarde

Het fondsmanagement van ICF3 heeft meer dan 15 jaar ervaring in haar focusmarkten en heeft al veel start-ups begeleid om hun plannen waar te maken. In de investeringsfase is het team van ICF3 een actieve partner die helpt met introducties bij mogelijke partners, klanten, investeerders voor opvolgende investeringen, et cetera.

Selectiecriteria

  • De start-up heeft een doorbraaktechnologie op het gebied van energie en klimaat waarmee een internationale miljardenmarkt bereikt kan worden.
  • De start-up bezit cost- en carbon leadership: een technologie die zowel in economische termen als in termen van CO2-vermijding positief scoort ten opzichte van huidige oplossingen in de markt.

Doelgroep

  • De start-up heeft een ambitieuze en onderbouwde groeistrategie om de onderneming binnen 5-7 jaar uit te bouwen tot meer dan € 10 miljoen omzet, zodat een winstgevende exit mogelijk wordt.
  • De start-up heeft een gedreven team met kennis en ervaring in de sector waarin de onderneming actief is. Bij voorkeur met eerdere ervaring met de opzet en groei van een innovatieve start-up naar scale-up.

Beoogde resultaten

Het doel van ICF3 is het opbouwen van succesvolle bedrijven op het gebied van energie en klimaat die op termijn wezenlijk kunnen bijdragen aan het realiseren van 'net zero'.

Fondsmanagement

Het fonds wordt beheerd door het team van Icos Capital Management.

Contactgegevens

Icos Capital Management
CIC Rotterdam – Stationsplein 45 Rotterdam
B3 Amsterdam – Johan Huizingalaan 400 Amsterdam
W: www.icoscapital.com

Contactpersoon:

Peter van Gelderen
E: info@icoscapital.com

Vragen over SEED Capital?

Neem contact met ons op

Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?