Open voor aanvragen

Mainport Innovation Fund II Seed Fund

Laatst gecontroleerd op:
19 oktober 2021
Gepubliceerd op:
6 juli 2016

Mainport Innovation Fund II Seed Fund (MIF II) focust op innovatie in de logistiek, transport en luchtvaart. Investeerders in het fonds zijn KLM, Schiphol, TU Delft, NS en Havenbedrijf Amsterdam, samen met NBI Investors, de manager van het fonds.

MIF II helpt ondernemers te groeien door een investering te combineren met de expertise en het internationale netwerk van haar investeerders. Zij treden waar mogelijk ook op als 'launching customer'.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2015 - 2027
  • Investeringsperiode: 2015 – 2021
  • Investeringsbudget: € 12.000.000
  • EZ-lening: € 6.000.000

Naast het Seed fonds wordt ook geïnvesteerd vanuit een moederfonds ter grootte van € 6.300.000. Dit is voor investeringen die buiten de Seed-criteria vallen. In totaal is dus € 18.300.000 beschikbaar om te investeren.

Strategie

MIF II onderscheidt zich door haar focus op innovatie in transport, logistiek en luchtvaart en door haar nauwe samenwerking met sterke partners uit deze industrie. Door de actieve betrokkenheid van deze partners kan het fonds start-ups een platform bieden om versneld te groeien. Bijvoorbeeld door ze op de juiste plaats binnen hun bedrijf te introduceren, voor een pilot of rol als 'launching customer'.

Selectiecriteria

  • Een enthousiast en sterk team, met complementaire vaardigheden
  • De start-up innoveert in de logistiek, transport of luchtvaart
  • Het betreft een schaalbaar product, dat een concreet probleem in de markt oplost, met potentie voor internationale uitrol
  • Een duidelijk verdienmodel
  • Het fonds kan waarde toevoegen door koppeling van de start-up aan ten minste een van haar partners

Doelgroep

Het fonds richt zich op innovatieve Nederlandse start-ups in transport, logistiek of luchtvaart. Ze hebben internationale ambitie en zoeken kennis, een netwerk en kapitaal voor marktintroductie en commerciële expansie.

Beoogde resultaten

MIF II beoogt vanuit het Seed fonds circa 10-12 investeringen te doen met een gemiddelde investeringsomvang van €1.000.000. MIF II investeert in de eerste ronde in het algemeen tussen €200.000 en €1.000.000 euro. In vervolgrondes kan dit worden uitgebreid tot een totale investering van €2.400.000 en meer.
Naast een gezond financieel rendement is het streven van de investeerders om innovatie in hun sector een boost te geven. Ook is het doel om het gat tussen start-ups en corporates te dichten.

Fondsmanagement

Het fonds wordt beheerd door NBI Investors. Binnen NBI is Thijs Gitmans verantwoordelijk fondsmanager voor MIF II. Daarnaast wordt het fondsmanagement actief bijgestaan door een fondscommissie met afgevaardigden van KLM, Schiphol Group, NS, Havenbedrijf Amsterdam en TU Delft. Binnen het fondsmanagement is er ruime kennis en ervaring aanwezig op het gebied van start-ups.

Contactgegevens

Mainport Innovation Fund II Seed Fund
Laan van Kronenburg 14
1183 AS Amstelveen
www.mainportinnovationfund.nl

Contactpersoon:

Vragen over SEED Capital?

Neem contact met ons op

Info in English

 
Bent u tevreden over deze pagina?