Open voor aanvragen

Newion Investments Capital Early-Stage Fund III

Laatst gecontroleerd op:
1 september 2020
Gepubliceerd op:
28 september 2017

Newion Investments Capital Early Stage zoekt naar start- en scale-ups die met unieke producten opereren in internationale markten waar het nog mogelijk is om markleider te worden.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2017 - 2027
  • Investeringsperiode: 2017 - 2022
  • Investeringsbudget: € 12 miljoen
  • EZ-lening: € 6 miljoen

Strategie

Als de markt de onderscheidende visie onderkent en de start-up wordt erkend als 'thought leader', kan de onderneming vanuit deze positie verder werken aan de volgende mijlpaal: productleiderschap. Het uiteindelijke doel is om marktleiderschap te claimen. Newion probeert met een gedetailleerd model bij te dragen aan het bouwen van internationale marktleiders. Dit doet zij in combinatie met andere modellen, executie strategieën en een netwerk van ervaren deskundigen op voor SaaS-ondernemingen cruciale functies.

Toegevoegde waarde

Met advies, coaching, kennis, netwerk en kapitaal helpt Newion de business software bedrijven waarin zij investeert, om hun ambitie naar het internationaal marktleiderschap te realiseren.

Selectiecriteria

Newion selecteert potentiële participaties op de volgende criteria:

  • De producten hebben duurzaam onderscheidende aspecten en zijn innovatief.
  • De onderneming focust zich op een afgebakende markt (niche) met duidelijke marktentreebarrières. De markt kent voldoende dynamiek en de onderneming voorziet met haar producten en diensten in een concrete behoefte.
  • Leidende marktpositie: de onderneming is in staat om op termijn een internationaal, leidende positie te bekleden in het marktsegment waarin zij actief is.
  • Het management beschikt over de juiste ambitie, is marktgericht, heeft zelf geïnvesteerd en omarmt de investeringsstrategie van Newion.

Doelgroep

Newion richt zich exclusief op start- en scale-ups, actief in business software (SaaS, enterprise application, data, et cetera).

Beoogde resultaten

Het fondsmanagement verwacht ongeveer 10 Nederlandse ondernemingen te financieren, die binnen de kaders van de investeringsfocus van het fonds vallen.

Fondsmanagement

Newion Partners B.V. voert het fondsmanagement.

Contactgegevens

Newion Partners B.V.
Hullenbergweg 278, 1101 BV Amsterdam
Telefoonnummer: +31 20 800 67 42
Website: www.newion.com
E-mail: info@newion.com

Contactpersoon: Patrick Polak

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op

Info in English

 
Bent u tevreden over deze pagina?